HOTSPORT PITANJE DANA: Dva imena se neće naći na spisku selektora za Eurobasket, koga precrtati? (ANKETA)

Izvor: HotSport.rs, 20.Avg.2017, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOTSPORT PITANJE DANA: Dva imena se neće naći na spisku selektora za Eurobasket, koga precrtati? (ANKETA)

Posle osvajanja turnira ‘Trofej Beograda’, reprezentacija Srbije je na trijumfalan način okončala i učešće na turniru u Hamburgu.
Uprkos velikim kadrovskim problemima i povredama standardnih prvotimaca, Srbija je ostvarila šest ubedljivih pobeda u prvih šest pripremnih mečeva pred predstojeće Evropsko prvenstvo. Fenomenalna igra naše reprezentacije na pripremama daje za pravo srpskoj sportskoj javnosti da se nada osvajanju najsjajnijeg odličja na Evrobasketu. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs <<
Selektor Saša Đorđević ima velikih briga oko izostanaka ključnih igrača. Od radnije je poznato da u ovogodišnjoj ‘akciji’ reprezentacije neće učestvovati dva NBA asa Nemanja Bjelica i Nikola Jokić, da se Stefan Marković oprostio od reprezentacije, a povrede Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića, Marka Simonovića i Miloša Teodosića dodatno su zabrinule kako selektora, tako i celokupnu javnost u Srbiji.
Đorđeviću su na turniru u Beogradu i Hamburgu bili na raspolaganju sledeći igrači: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Branko Lazić, Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Milan Mačvan,Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović. Da podsetimo, samo šestorica sa ovog spiska su učestvovali u osvajanju srebra na Olimpijskim igrama prošle godine. Svi oni su dali neki svoj doprinos u pobedama nad Grčkom, Crnom Gorom, Poljskom, Rusijom i Nemačkom, a koliko sve njih ceni Đorđević dovoljno govori izjava da mu je žao što ne može sve da ih povede na Evrobasket.

Nažalost, danas je saopšteno da će pored Raduljice i Simonovića i Miloš Teodosić propustiti Evropsko prvenstvoNemanja Nedović će se posle pauze zbog povrede lakta pridružiti reprezentaciji na Akropolis kupu i svi se nadamo da će biti potpuno spreman do starta Evrobasketa.
Pošto je Miiroslav Raduljica zbog povrede otpao sa spiska, a s obzirom da je Đorđević do sada na svako takmičenje vodio tri centra, nema sumnje da će centarska linija biti u sastavu – Marjanović, Kuzmić, Štimac. Odustajanjem Jokića i povredom Bjelice, Srbija je deficitirana i na poziciji ‘četiri’, tako da su Mačvan i Birčević gotovo sigurni putnici u Istanbul. Svi se nadamo da se Nemanja Nedović u potpunosti oporavio i da će biti spreman da zaigra na Eurobasketu, a u tom slučaju bi sa spiska mogli da otpadnu: Marko Gudurić, Dragan Milosavljević ili Branko Lazić. S obzirom na činjenicu da Miloš Teodosić i definitivno propušta Evrobasket, Stefan Jović i Vasilije Micić su sigurni na poziciji plejmejkera.
Naša projekcija putnika na Evropsko prvensvo: Jović, Micić, Bogdanović, Lazić, Nedović, Lučić, Kalinić, Birčević, Mačvan, Marjanović, Kuzmić, Štimac.
Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll. The post HOTSPORT PITANJE DANA: Dva imena se neće naći na spisku selektora za Eurobasket, koga precrtati? (ANKETA) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.