Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2016, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa B: Vels i Englezi u osmini finala

Reprezentacije Velsa i Engleske plasirale su se u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Velšani su odigrali jedan od najboljih mečeva na cijelom prvenstvu i razbili Rusiju 3:0 u Tuluzu, gdje je moglo biti i ubjedljivije.

Tako su "Zmajevi" osvojili Grupu B ispred selekcije Engleske koja je remizirala bez golova sa Slovačkom, kojoj je dobre šanse da dalje prođe kao trećeplasirana ostavio golman Matuš Kozačik.

Velšani su dominirali svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 90 minuta protiv izuzetno loših Rusa koji su imali samo jednu šansu, i to nakon što je golman Akinfejev ispicavanjem izbacio Dzjubu samog na Henesija, koji je odbranio.

Upravo je Akinfejev bio najbolji pojedinac meča jer je spriječio mnogo ubedljiviji poraz Rusa. Velšani su više nego lako stizali do gol prilika, Bejl i Ramzi su se poigravali sa defanzivcima "Zbornaje".

Poveli su već u 11. minutu kada je Alen presekao akciju Rusije i izbacio Ramzija samog na Akinfejeva, te koristi priliku za prvi gol poslije godinu i po dana pauze u reprezentativnom dresu.

Samo devet minuta kasnije bilo je 2:0. Opet su Velšani ukrali loptu rivalu usred kombinacije, Bejl je driblao na 25 metara, lopta se odbila od jednog Rusa u kazneni do usamljenog Tejlora čiji šut brani Akinfejev, ali nije uspio da zaustavi i drugi udarac poslije odbitka.

Rusi u nastavku nisu uspijeli da ugroze gol Velsa, koji je pobjedu potvrdio 23 minuta prije kraja, golom Bejla nakon još jednog proigravanja iza leđa ruske odbrane, od strane Ramzija.

Daleko manje uzbuđenja bilo je u Sent Etjenu gde je Engleska kontrolisala meč protiv Slovaka, bila značajno opasnija, ali je izostala završnica.

Džejmi Vardi je dobio šansu od prvog minuta, imao je odličnu šansu u 19. minutu, ispred sebe je imao samo golmana, ali Kozačik sjajno interveniše.

Čuvar mreže slovačkog tima je spasao svoj tim i u 33. minutu, poslije kombinacije Hendersona i Klajna po desnoj strani šutirao je Lalana sa oko 15 metara, ali Kozačik opet brani.

U drugom poluvremenu Mak nije uspio da iskoristi grešku Smolinga prilikom lošeg vraćanja lopte do Harta, a golman Sitija je poslije imao posla prilikom šuta Vajsa.

Pola sata pre kraja Kozačik opet blista na golu, ovaj put je dobio situaciju oči u oči sa Klajnom, da bi minut kasnije Martin Škrtel metar od gola zaustavio loptu poslije šuta Alija.

Grupa B, 3. kolo:

Rusija – Vels 0:3

Remzi 11, Tejlor 20, Bejl 67

Slovačka – Engleska 0:0

Tabela: WAL 6, ENG 5, SLK 4, RUS 1
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vels preko Rusije u osminu finala, prošli i Englezi

Izvor: Press, 21.Jun.2016, 09:49

Fudbalske reprezentacije Velsa i Engleske plasirale su se sinoć u osminu finala šampionata Evrope u Francuskoj, Slovaci će kao trećeplasirani čekati ishod preostalih mečeva, dok se Rusija vraća kući. . foto: b92.net. Fudbalske...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.