Grupa B: Prva pobeda Finske na velikim takmičenjima

Izvor: Beta, 12.Jun.2021, 21:59

Grupa B: Prva pobeda Finske na velikim takmičenjima

Fudbalska reprezentacija Finske pobedila je večeras u Kopenhagenu Dansku sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu, koju je obeležio i prekid nakon što se danski igrač Kristijan Eriksen srušio na travu.Utakmica je bila prekinuta više od sat i po vremena nakon što se Eriksen u završnici prvog poluvremena srušio na travu. Njega su lekari 10 minuta reanimirali na terenu, a zatim je u svesnom stanju iznet sa terena i prebačen je u bolnicu.Čelnici Fudbalskog saveza Danske naveli su da je fudbaler Intera u stabilnom stanju i da je svestan.Danska je imala više prilika u prvom poluvremenu ali nije uspela da ih iskoristi. Kada je utakmica nastavljena, Finska je bila bolja, a povela je u 60. minutu golom Joela Pohjanpala u 60. minutu. To je bio prvi i jedini šut na gol finskog tima na utakmici i prvi pogodak Finske na velikim turnirima.Igrači Finske se nisu radovali posle pogotka.Danska je posle toga pojačala i dosudjen joj je jedanaesterac u 74. minutu, posle duela Paulusa Arajurija i Jusufa Poulsena.Penal je izveo Pjer Emil Hojbjerg, a golman Finske Lukaš Hradecki je odbranio.Danska je napadala do kraja, ali i pored ukupno 22 šuta na gol nije uspela da zatrese mrežu ...
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EP 2021: Prvi gol i pobeda Finske na velikim takmičenjima, Belgija ubedljiva protiv Rusije

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2021

Fudbalska reprezentacija Finske pobedila je večeras u Kopenhagenu Dansku sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.