Grbić: Nije lepo priznati, ali bolji su od nas

Izvor: B92, 14.Okt.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grbić: Nije lepo priznati, ali bolji su od nas

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je njegov tim zasluženo poražen od Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Francuzi su protiv našeg tima slavili sa 3:1 i plasirali se u polufinale, koje će biti igrano u Sofiji, a Grbić naglašava da njegovi igrači moraju da nastavljaju da rade na svojim nedostacima.

Mislim da su u ovom momentu i Rusija i Francuska jače ekipe od nas. Nikada to nije lepo da se prizna, ali to je nešto što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ja govorim momcima od prvog dana: ‘daj da uradimo sve što možemo, a ako oni igraju fenomenalno i bolje od nas i zasluženo nas pobede, svaka čast, izgubili smo od boljih’. To se desilo sada i u tom smislu treba čestitati Francuzima jer su odigrali bolji meč od nas”, rekao je Grbić.

Grbić je naglasio da je Francuska igrala bolje tokom većeg dela meča, osim u trećem setu i da je to rezime cele utakmcie.

Ne mogu da kažem: 'jao, pogrešili smo taktički ili tehnički'. Moramo da napredujemo, da se naučimo da igramo pod pritiskom, da naučimo da igramo protiv boljih od sebe i da se ne predajemo do kraja, bez obzira što su se stvari iskomplikovale na terenu i što nam rezultat ne ide u korist”, rekao je Grbić, “Jednostavno, to nije uvek lako uraditi. Toga sam svestan, i naravno da je to lakše uraditi protiv Estonije nego protiv Francuske ili Rusije, ali ako želimo da napravimo neki rezultat i da se borimo protiv ovih ekipa, moramo da napravimo korak napred”.

Reprezentaciju Srbije sada čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre sledeće godine koje će biti odigrane u Berlinu u januaru.

Mi sada treba da izvučemo pouke iz ovog turnira, da vidimo šta smo uradili dobro, šta loše. Mislim da smo ispunili predviđeni plan i sada hoću da vidim da li su plan i način na koji smo ga ispunili bio pogrešan ili je ovo naš maksimum, a posle toga da krenemo da radimo na stvarima koje možemo da poboljšamo”, rekao je Grbić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.