Golman Crne Gore: Žao mi je što smo baš mi izbacili naše drugove i prijatelje

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 00:26

Golman Crne Gore: Žao mi je što smo baš mi izbacili naše drugove i prijatelje

Velikoj pobedi Crne Gore nad Srbijom na oproštaju od Evropskog prvenstva (30:29) kumovao je i rezervni golman Nikola Matović.

On je početkom drugog poluvremena stao na gol umesto isključenog, neprikosnovenog Nebojše Simića, potom i sam doprineo da se ostvari trijumf.

Golman švedskog Ama je u 34. minutu morao da zameni Simića, koji je dobio crveni karton jer je pokušao da prekine kontru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rivala, ali se sudario sa Draganom Pešmalbekom.

Jedini Podgoričanin u reprezentaciji je posle meča

"Utakmica je bila visokog intenziteta sve vreme, žao mi je što smo mi morali da izbacimo naše drugove i prijatelje. Nama je Crna Gora ispred svega i ljubav prema državi, to smo pokazali večeras", rekao je 25-godišnji golman.

Nije bilo lako uskočiti u Simićeve "cipele", koji je sa tribina pratio sve odbrane kolege.

"Nebojša je imao fenomenalan turnir, možda je bio i najbolji golman od svih. Tu sam kao podrška, ali je nesrećni splet okolnosti doveo do toga da branim. Što se tiče glavne faze, sve je moglo da bude drugačije, ali to je sport. Nekad ode na jednu, nekad na drugu stranu. Žao mi što nismo prošli, jedna lopta je odlučivala, ali će nam ovo značiti za buduće utakmice i turnire”, poručio je Matović.

Crna Gora je, podsetimo, u prvom kolu "Tesno" poražena od Mađarske (26:24) u meču u kojem je na 15 sekundi pre kraja promašila šut za egal, potom i od Islanda, u još jednoj vrlo ujednačenoj utakmici (31:30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.