Gibraltar dao prvi gol u istoriji!

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gibraltar dao prvi gol u istoriji!

Fudbaleri Gibraltara postigli su prvi gol u istoriji svoje zemlje u takmičarskim mečevima.

Gibraltar je do prvog pogotka ikada stigao na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, protiv Škotske u Glazgovu.

Strelac istorijskog gola bio je napadač Li Kaskijaro, član lokalnog kluba Linkoln Red Limps. To nije pomoglo pošto su Škoti bili ubedljivi i slavili sa 6:1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Interesantna činjenica jeste da je Kaskijaro zaposlen kao policajac, dok je Aron Pajas koji je asistirao, po zanimanju advokat.

Gibraltaru je ovo deveta utakmica, peta prijateljska, a do sada je golove postizao samo na prijateljskim mečevima. Jedinu pobedu Gibraltarci su ostvarili protiv Malte sa 1:0 u junu prošle godine, a pre toga su izgubili od Farskih Ostrva (4:1), Estonije (2:0) i remizirali sa istim protivnikom – 1:1.

U dosadašnjem toku kvalifikacija, koje su im takođe prve u istoriji, izabranici selektora Dejvida Vilsona primili su po sedam komada od Poljske i Republike Irske, četiri od Nemačke i jedan manje od Gruzije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za istoriju gibraltarskog fudbala!

Izvor: Mondo, 29.Mar.2015

Li Kaskijaro dao je prvi gol za Gibraltar u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Škotske u Glazgovu..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.