Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Srbije otputovali u Albaniju

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Albaniju, gde će igrati pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Fudbaleri i stručni štab su čarterom otputovali u Tiranu, gde će biti smešteni, a sutra će otputovati u Elbasan, gde će od 20.45 igrati protiv Albanije, pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Sa fudbalerima i stručnim štabom otputovao je veliki broj funkcionera FSS i novinara.

Konferencija za novinare će umesto na stadionu, iz bezbednosnih razloga biti održana u hotelu u Tirani, a srpski reprezentativci večeras neće imati trening.

Mere obezbeđenja pred utakmicu su velike, posle incidenata na utakmici u Beogradu.

Srbija je izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je poslednja na tabeli Grupe I sa jednim bodom.

"Orlovima" su oduzeta tri boda zbog incidenata i prekinute utakmice sa Albanijom u Beogradu prošlog oktobra, kada su navijači ušli na teren pošto je dron sa zastavom Velike Albanije leteo iznad terena Partizanovog stadiona.

Takmičenje u kvalifikacijama Srbija će završiti 11. oktobra utakmicom s Portugalom u Beogradu, na stadionu Partizana od 18 časova.

U Grupi I prvi je Portugal sa 15 bodova iz šest utakmica, druga je Danska sa tri boda manje, ali i utakmicom više. Albanija je treća sa 11 bodova iz šest mečeva, a Jermenija je sakupila dva boda iz sedam utakmica.

Matić: Spreman sam za utakmicu sa Albanijom

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić izjavio je danas da je spreman za utakmicu sa Albanijom i da njegova ekipa mora da se koncentriše samo na stvari na terenu i ono što bi moglo da je dovede do pobede.

"Danas sam trenirao, biću 100 odsto spreman. Očekuje nas dobra atmosfera, igramo protiv dobre ekipe i spremni smo da odmerimo snage. Videćemo sutra šta možemo da uradimo. Atmosfera može pozitivno da utiče na nas, niko ne voli da igra pred praznim tribinama, što se nama desilo u prethodnim utakmicama na domaćem terenu. Konačno će biti pun stadion i to treba da nas motiviše", rekao je Matić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 u Elbasanu igra protiv Albanije, pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Srbija je izgubila šanse za plasman na turnir, pošto je poslednja na tabeli Grupe I sa jednim bodom.

"Orlovima" su oduzeta tri boda zbog incidenata i prekinute utakmice sa Albanijom u Beogradu prošlog oktobra, kada su navijači ušli na teren pošto je dron sa zastavom Velike Albanije leteo iznad terena Partizanovog stadiona.

"Imamo veliki motiv, ali gledamo da se koncentrišemo na ono što je selektor tražio od nas, na ono šta smo radili otkako smo se okupili. Gledamo samo našu igru, a sve vanfudbalske stvari ne bi trebalo da utiču na nas", rekao je Matić.

Upitan da li je tačno da su srpski reprezentativci putem sms poruka dobili pretne, Matić je rekao da "nije čuo za to i da ne koristi društvene mreže".

Selektor Albanije Đani De Bjazi rekao je da je Srbija na papiru jača, a Matić smatra da je Italijan na taj način želeo da motiviše svoje igrače.

"Poštuje nas, zna da imamo dobar tim, hvala njemu na lepim rečima, ali nisu ni oni naivni. Gledali smo njihove utakmice, imaju kompaktnu ekipu, očekuje nas dobar meč. Igramo dosta ozbiljan fudbal i sitne provokacije su sastavni deo toga. To ne treba da utiče na nas. Pokušaćemo da budemo koncentrisani samo na ono što bi moglo da nas dovede do pobede", rekao je Matić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Fudbaleri Srbije otputovali u Albaniju

Izvor: Akter, 07.Okt.2015

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Albaniju, gde će igrati pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine..Fudbaleri i stručni štab su čarterom otputovali u Tiranu, gde će biti smešteni, a sutra će otputovati u Elbasan, gde će od 20.45 igrati protiv...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.