Francuskoj 1,2 milijarde dolara od EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuskoj 1,2 milijarde dolara od EP

Organizacija Evropskog prvenstva u fudbalu 2016. koštala je Francusku nešto manje od 200 miliona evra, ali joj je donela prihode od oko 1,22 milijarde evra, prema danas objavljenim podacima francuskog Ministarstva za sport.

Uoči prvenstva, pojavile su se kontroverze u pogledu državnih sredstava uloženih u takmičenje, budući da je 24 miliona evra, duplo više od očekivanog, potrošeno na bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snage u svetlu povećane pretnje od terorizma, prenosi agencija Frans pres.

Osim toga, država je potrošila dodatnih 160 miliona evra na izgradnju i renoviranje sportskih objekata u junu i julu prošle godine, dok su privatni fondovi i organizator prvenstva, UEFA, pokrili preostale troškove.

Evropsko prvenstvo je, međutim, donelo Francuskoj prihode od 1,22 milijarde evra, kako kroz turizam, tako i kroz direktnu potrošnju povezanu sa organizacijom turnira, prema podacima Centra za ekonomiju sporta pri Univerzitetu u Limožu i konsultantske kompanije Keneo.

Prosečni posetilac prvenstva je trošio 154 evra dnevno, od čega je najveći deo odlazio na smeštaj i hranu, dok je UEFA potrošila 360 miliona evra na organizovanje takmičenja, pokazali su rezultati studije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bubamara Francuskoj zaradila 1,2 milijarde evra

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2017

Organizacija Evropskog prvenstva u fudbalu 2016. koštala je Francusku nešto manje od 200 miliona evra, ali joj je donijela prihode od oko 1,22 milijarde evra, prema danas objavljenim podacima francuskog Ministarstva za sport...Uoči prvenstva, pojavile su se kontroverze u pogledu državnih sredstava...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.