Francuska u polufinalu, silna protiv Islanda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2016, 04:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska u polufinalu, silna protiv Islanda

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u četvrtfinalu u Sen Deniju pobedila Island sa 5:2.

Golove za Francusku postigli su Olivije Žiru u 12. i 59. minutu, Pol Pogba u 20, Dmitri Paje u 43. i Antoan Grizman u 45. minutu. Strelci za Island bili su Kolbein Sigtorson u 56. i Birkir Bjarnason u 84. minutu.

Domaćin šampionata Evrope će se za plasman u finale boriti protiv selekcije Nemačke. Taj meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je na programu u četvrtak u Marseju.

U drugom polufinalu, u sredu, sastaju se Portugal i Vels.

Kontrolisana eksplozija francuske policije

Francuska policija upotrebila je eksploziv da bi otvorila automobil koji je bio parkiran na zabranjenom mestu u blizini stadiona "Stad de Frans", tek nekoliko sati uoči početka utakmice između reprezentacija Francuske i Islanda, ali je kasnije saopštila da nije pronašla ništa sumnjivo.

Eksplozija je uznemirila fudbalske navijače koji stižu na stadion, ali je policija umirila javnost saopštivši da se radi tek o redovnom postupku pri proveri automobila parkiranog na zabranjenom mestu, preneo je Rojters.

"Te provere se redovno događaju u Parizu. Policajci nisu razneli čitav automobil", izjavila je portparol policije.

Mnoge ulice oko "Stad de Fransa" su zatvorene zbog održavanja Evropskog prvenstva u fudbalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.