Finale za pamćenje, Mađarska na penale do titule prvaka Evrope!

Izvor: Sportske.net, 26.Jan.2020, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale za pamćenje, Mađarska na penale do titule prvaka Evrope!

Uzbudljivije nije moglo.

Završeno je i Evropsko prvenstvo u vaterpolu.

Posle četiri uzastopne titule reprezentacije Srbije, sada je došlo do smene na vrhu, a novi šampion je selekcija Mađarske.

Domaćin Evropskog prvenstva večeras je u Budimpešti savladao Španiju u dramatičnom finalu, tek posle penal-serije, ukupnim rezultatom 14:13. U regularnom toku meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rezultat je bio 9:9.

Španija je bolje započela meč, dobila je prvu četvrtinu sa 3:1, ali Mađarska uzvraća''sa kamatom'' u drugom kvartalu i okreće rezultat na 4:3 u skoju korist.

Do kraja se igralo gol za gol,ni jedni ni drugi nisu uspeli da steknu prednost veću od jednog gola razlike, pa je možda i najpravednije bilo da odluka o pobedniku padne u penal-seriji.

Tamo je presudio promašaj Granadosa u petoj seriji i slavlje Mađara je u tom trenutku moglo da počne.

Varga, Zalanki i Manerc su sa po dva gola bili najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Špance je predvodio Munariz sa tri gola.

Bronzu je osvojila selekcija Crne Gore, koja je ranije danas, u takođe dramatičnoj borbi, savladala Hrvatsku sa 10:9, posle velikog preokreta.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolisti Madjarske šampioni Evrope

Izvor: Beta, 26.Jan.2020

Vaterpolo reprezentacija Madjarske osvojila je večeras Evropsko prvenstvo u Budimpešti, pošto je u finalu posle peteraca pobedila Španiju sa 14:13 (1:3, 3:0, 2:2, 3:4, 5:4).U ekipi Madjarske po dva gola postigli su Kristijan Manherc, Djerdjo Zalanki i Deneš Varga. Po jedan pogodak postigli su Danijel...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.