Izvor: RTS, 23.Jun.2021, 23:19

Fantastična Srbija u polufinalu EP, Španija ostaje bez medalje

Košarkašice Srbije igraće u polufinalu Evropskog prvenstva, pošto su u Valensiji savladale domaću Španiju 71:64, posle produžetka. Za plasman u finale izabranice Marine Maljković igraće protiv selekcije Belgije u subotu.
Zaista epski meč odigrale su Srbija i Španija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << . Na kraju, posle dodatnih pet minuta, srpske devojke odnele su pobedu 71:64 i u nastavku turnira boriće se za medalje.

Španija je bila favorit na ovom meču. Ekipa selektora Mondela dvostruki je uzastopni kontinentalni šampion, dok se meč igrao na njihovom terenu, u Valensiji.
Ipak, ništa od toga nije bilo važno izabranicama Marine Maljković, koje su se vratile iz rezultatskog zaostatka, pretrpele i sudijsku pomoć rivalu, ostavile iza sebe sve i odigrale najbolje kada je bilo najvažnije.
U veoma izjednačenom meču najveća prednost iznosila je šest poena, a nju je u nekoliko navrata sticala Španija. Ipak, Srbija je u svakom trenutku imala spreman odgovor i dovela meč do neizvesne završnice.
Španija je imala prednost 61:55 na dva i po minuta pre kraja, a onda je usledila paklena završnica srpskog tima, koji serijom 7:0 stiže do preokreta i vođstva.
A onda jedna, blago rečeno, neverovatna sudska odluka, koja je španskom timu prosto poklonila dva slobodna bacanja na sekundu i po do kraja.
Srećom, Uvinja je pogodila samo jedno slobodno bacanje, pa je meč otišao u produžetak.
U dodatnih pet minuta na terenu je postojao samo jedan tim – srpski. Odlična odbrana i nekoliko pametnih odluka u napadu držali su prednost tokom čitavog produžetka.
A kada je Nevena Jovanović pogodila trojku za maksimalnih plus sedam na 10-ak sekundi pre kraja, jasno je bilo da će u polufinale tim Srbije.
Najefikasnija u srpskom timu bila je Sonja Vasić sa 19 poena, Ivon Anderson dodala je 17, a Nevena Jovanović 15.
U španskom timu Uvinja je psotigla 14, Ndur 12, a Kazorla 11.
Ovo je prva pobeda Srbije nad Španijom na velikim takmičenjima, posle pet vezanih poraza.
Srbija će u polufinalu u subotu igrati protiv Belgije, dok je Španija ostala bez medalje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Košarkašice uz pesmu proslavile pobedu nad Španijom

Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 00:10

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva, a pobedu nad Španijom proslavile su sa navijačima ispred dvorane u Valensiji. . U izuzetno zanimljivom meču, Srbija je savladala Španiju 71:64, posle produžetka, a košarkašice nisu uspele da sakriju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.