FIBA slikovita - Evo zašto je Srbija drugi favorit za zlato na Eurobasketu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 12.Jul.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA slikovita - Evo zašto je Srbija drugi favorit za zlato na Eurobasketu! (foto)

Manje od mesec dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u košarci a na zvaničnom sajtu FIBA ponovo je napravljen presek na listi favorita za titulu.

Tačno pedeset dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva za košarkaše koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti održano u četiri države.

Grupna faza kontinentalne smotre igraće se u Helsinkiju, Klužu, Tel Avivu i Istanbulu, a eliminaciona u gradu na Bosforu.

Srbija je kao aktuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vicešampion sveta i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru označena kao jedan od favorita za titulu, a FIBA na svom sajtu otkriva kako stoje "Orlovi" mesec i po dana pre početka takmičenja.

"Čak i bez Jokića, Srbija ima dovoljno kvaliteta da se suprotstavi ostatku Evrope. U petorci sa Teodosićem, Bogdanovićem, spomenikom, stolicom i drvetom Srbija je ponovo favorit za pobedničko postolje. Najbolje plasirana evropska reprezentacija u Riju" poručuju moderatori zvaničnog sajta FIBA.

Kao prvi favorit za zlato na Evropskom prvenstvu i dalje participira aktuelni šampion 'Starog kontinenta' Španija. Zanimljivo je da se najviše šansi za bronzu daje našim zapadnim komšijama Hrvatima, a tek posle toga na listi favorita idu reprezentacije Grčke, Francuske i Turske.

Od reprezentacija protiv kojih će naš nacionalni tim igrati u Grupi D Turska je rangirana najbolje, nalazi se na šestom mestu. Sledi Letonija na desetom, Rusija na jedanaestom, Belgija na dvadesetom i Velika Britanija na dvadeset drugom mestu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

FIBA OBJASNILA: Evo zašto je Srbija drugi favorit za zlato na Evrobasketu!

Izvor: Kurir, 12.Jul.2017

Pedeset dana pre početka Evropskog prvenstva za košarkaše koje će od 31. avgusta do 17. septembra održati u četiri države, Svetska košarkaška federacija svrstala je Srbiju u red favorita za osvajanje medalje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.