FIBA OBJAVILA SASTAVE: Pešić pred Gruziju napravio veliku promenu u timu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 13:35

FIBA OBJAVILA SASTAVE: Pešić pred Gruziju napravio veliku promenu u timu

Duel u Tbilisiju počinje u 18 časova.

Najbolji košarkaši Srbije večeras od 18 časova gostuju Gruziji u Tbilisiju u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. Srbija je pre tri dana u Beogradu savladala selekciju Finske 77:61 u prvom kolu grupe G kvalifikacija za EP 2025, dok je Gruzija u Nestvedu poražena od Danske 75:69.

Za razliku od meča protiv Finaca, selektor Svetislav Pešić napravio jednu izmenu. U sastavu će biti Ognjen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dobrić umesto Alekse Radanova. Pored Radanova, vam sasatva će biti roviti Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Srbija će se suprostaviti Gruziji u sledećem sasatavu: Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Luka Mitrović, Filip Petrušev i Dušan Ristić

- Kao i svaka sledeća utakmica, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzijom će biti sasvim različita. Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu", rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić uoči meča sa Gruzijom.

U drugom meču drugog kola grupe G, Finska će se večeras 17.30 sati na svom terenu sastati sa Danskom.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

OVO JE PEŠIĆEV SPISAK IGRAČA ZA MEČ PROTIV GRUZIJE: U timu Orlova ponovo se nalazi on

Izvor: HotSport.rs, 26.Feb.2024

Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković ponovo ostali van spiska. Košarkaška reprezentacija Srbije ove večeri od 18 časova igraće drugi meč kvalifikacija za EURO2025 protiv reprezentacije Gruzije u Tibilisu, a na Pešićevom spisku se ponovo nalazi Ognjen Dobrić. Naime, Dobrić je osdustvovao sa...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.