Evropsko prvenstvo za odbojkaše 2021. godine u četiri države

Izvor: B92, 05.Dec.2020, 00:13

Evropsko prvenstvo za odbojkaše 2021. godine u četiri države

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se sledeće godine u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj, saopštila je danas Evropska odbojkaška federacija.

Kako je naveo Odbojkaški savez Srbije, utakmice će se igrati u Katovicama, Gdanjsku, Krakovu (Poljska), Ostravi (Češka), Talinu (Estonija) i Tampereu (Finska).

Takmičenje po grupama će se igrati u Krakovu, Ostravi, Talinu i Tampereu.

Mečevi osmine finala i četvrtfinala igraće se u Gdanjsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Ostravi, dok će Katovice biti domaćin polufinalnih mečeva, kao i finala i utakmice za treće mesto.

Predloženo je da se šampionat odigra od 2. do 19. septembra.

Osim organizatora, plasman na Evropsko prvenstvo izborili su Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka i Belgija.

Preostalih 12 učesnika biće poznato posle kvalifikacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.