Austrija i Danska u osmini finala EP, Holandija overila prvo mesto, Rusi ispali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 21:08

Austrija i Danska u osmini finala EP, Holandija overila prvo mesto, Rusi ispali

Fudbalska reprezentacija Austrije plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras pobedila Ukrajinu 1:0 (1:0) u trećem kolu grupe C.

Strelac jedinog gola bio je Kristof Baumgartner u 21. minutu meča. Austrija je grupnu fazu završila na drugom mestu sa dve pobede i porazom.

Fudbaleri Holandije u poslednjem kolu iste grupe pobedili su Severnu Makedoniju 3:0 i sa tri trijumfa overili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su prvo mesto u grupi C.

Strelci za Holanđane bili su Memfis Depaj u 24. mestu, a Đorđinio Vajnalduma tresao je mrežu 51. i 58. minutu.

Meč u Amsterdamu ostaće upamćen i kao poslednji meč Gorana Pandevabu reprezentativnoj karijeri, koji je u 68. minutu izasao iz igre i uz ovacije sa tribina.

Fantastični Danci u osmini finala, Rusi ispali

Fudbalska reprezentacija Danske plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, nakon što je večeras u utakmici trećeg kola B grupe savladala Rusiju 4:1 (1:0).

Emotivni Danci, posle dva poraza na startu, igrali su za Kristijana Eriksena, a prošli su dalje uz pomoć Belgije, koja je savladala Finsku 2:0 (0:0).

Strelci za Dance u Kopenhagenu bili su Mikel Damsgard u 38, Jusuf Poulsen u 59, Andreas Kristensen u 79. i Joakim Mele u 82. minutu, dok je za Rusiju pogodio Artem Dzjuba u 70. minutu iz penala.

Istovremeno, strelci za Belgiju bili su Lukaš Hradecki u 74. autogol, nakon šuta Tomasa Vermalena, odnosno Romelu Lukaku u 81. minutu.

Belgija je prva u grupi sa maksimalnih devet bodova i čeka rivala, Danska kao druga će na megdan Velsu, Finska čeka šansu da prođe kao trećeplasirana, a Rusija se vraća kući.

Takođe, posle ovakvog epiloga u B grupi, Švajcarska je kao trećeplasirana u A grupi izvesno prošla dalje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EURO 2020: Austrija na Italiju

Izvor: Danas, 22.Jun.2021, 00:10

Fudbaleri Austrije pobedili su Ukrajinu 1:0 i tako osvojili drugo mesto u grupi C, te će se u osmini finala sastati sa Italijom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.