Englezi u borbi protiv rasizma

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi u borbi protiv rasizma

Reprezentativci Engleske promovisali su kampanju protiv rasizma tokom treninga za utakmicu protiv Velsa, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Englezi su trening odradili noseći znojnice na kojima je pisalo "izbaciti rasizam iz fudbala".

Povod za njihovu reakciju su dešavanja od prošlog petka, kada su u Bugarskoj domaći navijači vređali na rasnoj osnovi tamnopute reprezentativce Engleske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Fudbalska asocijacija Engleske (FA) uložila je zbog toga žalbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA), a ona će biti razmatrana u ponedeljak.

Engleska je u Sofiji pobedila Bugarsku sa 3:0 i nalazi se na vodećoj poziciji Grupe G u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine u Ukrajini i Poljskoj.

Izabranici selektora Fabija Kapela dve utakmice pre kraja kvalifikacija imaju tri boda više od Crne Gore, kojoj gostuju 7. oktobra, u Podgorici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igrači Engleske protiv rasizma

Izvor: Beta, 05.Sep.2011

VEMBLI, 5. septembra 2011. (Beta-AP) - Fudbalski reprezentativci Engleske promovisali su u ponedeljak kampanju protiv rasizma tokom treninga za utakmicu protiv Velsa, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine...Oni su trening odradili noseći znojnice na kojima je pisalo "izbaciti rasizam...

Nastavak na Beta...

Englezi protiv rasizma

Izvor: Sportal.rs, 05.Sep.2011

Fudbalski reprezentativci Engleske promovisali su  kampanju protiv rasizma tokom treninga za utakmicu protiv Velsa, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.