Englez u kritičnom stanju, UEFA osuđuje

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englez u kritičnom stanju, UEFA osuđuje

UEFA je saopštila da oštro osuđuje ulične sukobe u kojima su učestvovali navijači uoči utakmice Engleska-Rusija na Evropskom prvenstvu u fudbalu posle kojih je jedan povređeni engleski navijač u kritičnom stanju.

- UEFA oštro osuđuje incidente u Marseju - naveo je portparol UEFA, prenosi AFP. - Ljudima koji učestvuju u takvom nasilju nema mesta u fudbalu - dodaje se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Šef policije Marseja kazao je da je jedan engleski navijač u kritičnom stanju posle sukoba navijača. Engleski navijači izazvali su nerede u marsejskoj Staroj luci, pa je francuska policija morala treći dan zaredom da koristi suzavac kako bi rasterala izgrednike, samo nekoliko sati pred početak meča između Engleske i Rusije na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

AP prenosi da se, kada se dim od suzavca razišao, videlo i dalje nekoliko navijača golih do pojasa koji su držali engleske zastave i skandirali policiji. Agencija navodi da su u tučama učestvovali i ruski navijači.

Na televizijskim snimcima prikazane su scene današnjeg nasilja, među njima gađanje stolicama uzetih sa terasa restorana i tuča na stepenicama, kada je jedan od navijača gurnut niz stepenice.

Sukoba engleskih i ruskih navijača bilo je i juče, a policija je, takođe, intervenicala bacivši suzavac.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marsej: Navijač Engleske u kritičnom stanju

Izvor: B92, 11.Jun.2016

Evropska fudbalska unija (UEFA) oštro je osudila incidente navijača u Marseju...Francuska policija je u Marseju uhapsila šest osoba i morala je da upotrebi vodene topove, kao i suzavce da bi rasterala engleske, ruske i lokalne huligane koji su se sukobili uoči utakmice Evropskog prvenstva između...

Nastavak na B92...

UEFA osudila divljanje huligana u Marseju

Izvor: B92, 12.Jun.2016, 11:28

UEFA je oštro osudila ulične sukobe u kojima su učestvovali navijači uoči utakmice Engleska-Rusija na Evropskom prvenstvu u fudbalu...Nakon tih sukoba jedan povredjeni engleski navijač je u kritičnom stanju..."UEFA oštro osudjuje incidente u Marseju" naveo je portparol UEFA, prenosi AFP..."Ljudima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.