ESPN: FIBA istražuje slučaj Niš i Evropsko prvenstvo

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jul.2023, 15:18

ESPN: FIBA istražuje slučaj "Niš i Evropsko prvenstvo"

Čelnici FIBA-e, u izjavi za američki ESPN, ističu da je prva utakmica Evropskog prvenstva za juniore u sali niške Osnovne škole "Mika Antić" trebalo biti prekinuta. Zato su pokrenuli i istragu, a razlozi su- loši uslovi u sali, klizav teren i vrućine, zbog kojih su reprezentativci Poljske i Turske odbili da igraju poslednjih 5 minuta utakmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Prvi dan Evorpskog prvenstva za juniore, obeležilo je nevreme koje je pogodilo jugoistok Srbije, usled kojih je došlo do prokišnjavnja u sali Osnovne škole “Mike Antić”, što je za čelnike FIBA-e bio dovoljan razlog da se utakmice odlože.

Utakmicu između Poljske i Turske, trebalo je zvaničnici utakmice da zaustave zbog nepovoljnih uslova u sali. Naše odeljenje će ovaj događaj istražiti, kako bismo razumeli zbog čega to nije učinjeno - rekli su za ESPN.

Pored vrućine, glavni razlog za štrajk košarkaša Turske i Poljske, dogodio se početkom treće četvrtine kada se turski košarkaš Jagiz Aksu okliznuo i povredio prepone, zbog kojih će propustiti sledeću utakmicu svoje reprezentacije.

Podsetimo, od sedam ponuda, koliko je stiglo na javni poziv za rekonstrukciju sale Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu, pobedila je zajednička firmi Izogradnja plus iz Niša i Multitek elektronik iz Leskovca. Njihova cena radova sa PDV-om bila je 35.609.673,60 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.