EP u futsalu: Italija na tronu!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP u futsalu: Italija na tronu!

Iznenađenje u Antverpenu! Italija je u finalu 9. Evropskog prvenstva u Belgiji savladala favorizovanu Rusiju i drugi put u istoriji (posle 2003. godine) se okitila zlatnom medaljom.

 

Svi golovi su viđeni u prvom poluvremenu, dva više u korist sjajno taktički organizovane čete Roberta Meničelija.

 

"Zlatna patika" Ederu Limi

 

Prvi strelac Evropskog prvenstva je Rus Eder Lima sa osam golova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uz četiri asistencije. "Srebrna patika" je pripala Fernandau iz Španije sa pet golova, a "Bronzana patika" je otišla u ruke Gabrijela Lime iz Italije sa četiri gola, uz tri asistencije.

Strelci za pobednički tim su bili Gabrijel Lima u 7, Murilo u 14. i Đason u 19. minutu, a gol "azura" je jedini pogodio Eder Lima u 10. minutu. U završnici su Rusi pokušali sa golmanom - igračem, ali nisu mogli da probiju čvrstu odbranu protivnika. A, dodatni problem im je bio i crveni karton Sirila (drugi žuti), u 34. minutu, zbog čega su dva minuta imali igrača manje.

 

Zanimljivo, Italijani su šampionat započeli porazom od Slovenije (2:3), ali su zatim redom padali Azerbejdžan (7:0), u četvrtfinalu Hrvatska (2:1), u polufinalu Portugalija (4:3) i na kraju "baćuške".

   

Rusi su izgubili drugo finale za redom, ukupno četvrto, pa tako imaju četiri srebra, uz jedno zlato (1999. godine) i dve bronze. Sa druge strane, Italijani pored dva zlata imaju jedno srebro i tri bronze, kao i još dva četvrta mesta.

 

Treće mesto je osvojila Španija ubedljivom pobedom nad Portugalom - 8:4.

 

Sledeće EP biće održano u Beogradu 2016. godine.

 

 

 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

EP u futsalu: Italija na tronu!

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Iznenađenje u Antverpenu! Italija je u finalu 9. Evropskog prvenstva u Belgiji savladala favorizovanu Rusiju i drugi put u istoriji (posle 2003. godine) se okitila zlatnom medaljom. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.