Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jun.2017, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP u džijudžicuu u Banjaluci

Evropsko prvenstvo u džijudžicuu biće održano u subotu i nedjelju u Banjaluci, gdje će se za odličja boriti 380 takmičara.

"Očekujemo kvalitetan Šampionat. U Banjaluci će nastupiti najbolji svjetski takmičari, jer su najbolji borci iz Evrope. Nastupiće takmičari iz 23 države i Republike Srpske", rekao je Radislav Jovičić, predsjednik Džijudžicu saveza Republike Srpske, i rekao da će u Banjaluci >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << biti 500 boraca i gostiju.

Takmičenje će početi u subotu u 10 časova, svečano otvaranje je u 13.

Povodom Evropskog šampionata gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u petak je organizovao prijem za predstavnike Organizacionog odbora EP, kao i najviše predstavnike Međunarodne džijudžicu federacije.

Radojičić je naglasio da je ovo prvenstvo najmasovniji sportski događaj u gradu u 2017. i poželio dobrodošlicu svim učesnicima. Goste je upoznao sa bogatom sportskom istorijom Banjaluke, odnosno da je grad dao evropske, svjetske i olimpijske šampione, te pozvao sve ljubitelje sporta da dođu u "Borik" i uživo pogledaju borbe.

Jovičić je zahvalio na prijemu, kao i na podršci koju je grad Banjaluka dao u organizaciji EP. Prijemu su prisustvovali i predsjednici Međunarodne, Evropske i Balkanske džijudžicu federacije.

Panajotis Teodoropulos, predsjednik Međunarodne džijudžicu federacije, izjavio je da je ovo veoma značajan događaj za njih i da mu pridaju veliku pažnju. On je napomenuo da je podrška koju je grad dao prvenstvu dobar primjer saradnje sportskog saveza i lokalne zajednice, saopšteno je iz Gradske uprave.

U petak je u Banjaluci održana generalna skupština Evropske džijudžicu federacije povodom 40 godina postojanja ove organizacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.