EP u Srbiji bi moglo da bude istorijsko

Izvor: B92, 27.Nov.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EP u Srbiji bi moglo da bude istorijsko"

Prvenstvo Evrope u futsalu, koje se održava u Beogradu naredne godine, moglo bi po mnogo čemu da bude istorijsko, ocena je Slavka Gaka.

Grad Beograd će u periodu od 2. do 13. februara biti domaćin Evropskog prvenstva u futsalu, koji počinje utakmicom između Srbije i Slovenije.

"Ovo je za nas velika čast i odgovornost, i verujem da ćemo se kao i do sada pokazati kao uzorni domaćini. Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priliku da ugostimo 11 najboljih timova iz Evrope i očekujemo na hiljade navijača iz Srbije i inostranstva. Cilj svih nas jeste da se iz Beograda pošalje najbolja slika u svet. Sport je naš najbolji brend, a mi smo se do sada mnogo puta pokazali kao uspešni organizatori velikih sportskih dogadjaja. Iskoristio bih priliku da pozovem naše sugrađane da pruže podršku našim takmičarima i da uživaju u ovom sportu", rekao je gradski sekretar za sport i omladinu.

Selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević istakao je da će ekipa dati sve od sebe da ostvari najbolji mogući rezultat.

"Želimo da uradimo sve što je u našoj moći da napravimo korak više od našeg najboljeg rezultata na šampionatima Evrope, a to je do sada četvrtfinale. Uvek nam je nedostajalo malo, samo jedan mali korak i uveren sam da uz pomoć sa tribina sada to možemo da uradimo", izjavio je Kovačević.

Direktor turnira Zdravko Jokić rekao je da FSS, u saradnji sa Gradom Beogradom i UEFA, radi sve da se sa turnira pošalje najlepša slika u svet.

"Beograd i Srbija su dokazani kao vrhunski organizatori, još kada se u istoj priči nadje UEFA, organizacija koja vodi računa i o najsitnijim detaljima, spektakl je zagarantovan. Apsolutno sam siguran da će šampionat biti najbolja moguća promocija futsala, Beograda i Srbije", rekao je Jokić.

Posle zvaničnog dela odigran je i revijalni futsal meč između selekcije novinara i VIP ličnosti, čiju ekipu je predvodio muzičar Marko Đurovski, sin legendarnog fudbalera Zvezde i Partizana Milka, a svoje umeće sa loptom pokazali su i dvostruki šampion Evrope u automobilizmu Dušan Borković, fudbaleri Partizana Miladin Stevanović i Jovan Trujić, jedan od najboljih evropskih fristajlera Nikola Milošević Djota, novinar i voditelj Milan Bošković, najpoznatiji srpski jutjuber Bogdan Lalović i drugi gosti iznenadjenja.

Na terenu su bili i futsal reprezentativci i reprezentativke Srbije, kao i dečaci i devojčice iz UEFA grašroots projekta "Moja škola – moj klub", koji su "letećim izmenama" pojačavali i jednu i drugu ekipu.

Prodaja ulaznica za jubilarni deseti EURO u futsalu počeće 1. decembra, a ulaznice će moći da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima.

Selektor Aca Kovačević je na Sajmu sporta prvu ulaznicu simbolično uručio Slavku Gaku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.