EP (kval) - Ludnica širom Evrope, veče nestvarnih preokreta! Švajcarska i Norveška od gotovog napravili veresiju, Bosanci se provukli! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Mar.2019, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP (kval) - Ludnica širom Evrope, veče nestvarnih preokreta! Švajcarska i Norveška od gotovog napravili veresiju, Bosanci se provukli! (video)

Večeras smo videli neke fantastične mečeve.

U terminu od 20.45 večeras je odigrano sedam utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a videlo smo mnogo pogodaka širom Evrope i neke neverovatne preokrete.





GRUPA D

Švajcarska je kod kuće remizirala sa Danskom 3:3. Domaćin je poveo u 19. minutu golom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Rema Frojlera, da bi Granit Džaka duplirao prednost "Sajdžija" u 66. minutu susreta. Svaku dilemu oko pitanja pobednika trebalo je da otkloni Bril Embolo svojim golom deset minuta kasnije, ali onda je usledila neizvesna završnica. Matijas Jorgensen je smanjio zaostatak u 84. minutu, da bi četiri minuta kasnije Kristijan Gitkjaer u potpunosti vratio Dansku u igru. Zlatni bod svojoj ekipi doneo je Henrik Dalsgard koji je uspeo da savlada Zomera u trećem minutu nadoknade vremena.

Republika Irska je minimalnim rezultatom savladala Gruziju, a jedini pogodak za domaćina postigao je Konor Hurihejn u 36. minutu.

GRUPA F

Španija je opravdala ulogu favorita na Malti gde je slavila sa 2:0. Igrač utakmice bio je Alvaro Morata koji je golovima u 31. i 73. minutu možda najavio bolju formu i u klupskoj karijeri.

Norveška je u skandinavskom derbiju protiv Švedske na svom terenu ispustila dva gola prednosti, da bi na kraju remizirala sa 3:3. Ekipa Larsa Lagerbeka je vodila golovima Bjorna Džonsena u 41. i Džošue Kinga u 59. minutu, ali je na kraju usledio šok. Viktor Klaseon je poslao  odbijenu loptu sa penala u gol u 70. minutu, a čovek koji je "ukrao šou" bio je Robin Kuaison koji je golovima u 86. i 91. minutu u potpunosti preokrenuo rezultat. Ipak, domaćin je uspeo da spasi utakmicu kada je Ola Kamara u poslednjim trenucima meča zatresao mrežu Šveđana.

Rumunija je na domaćem terenu upisala ubedljivu pobedu nad Farskim ostrvima od 4:1. Sve je bilo gotovo već nakon prvih 45 minuta kada su domaćini golovima Deača i Keserua (2) stigli do tri gola prednosti. Davidsen je uspeo da smanji zaostatak u finišu prvog dela meča, ali je u drugom poluvremenu presudio gol Georga Puškaša.

GRUPA J

Italija je ostvarila rutinsku pobedu nad Lihtenštajnom pošto je u Parmi opravdala ulogu favorita pobedom od 6:0. Poveli su "Azuri" u 17. minutu golom Sensija, da bi ubrzo Verati duplirao prednost ekipe Roberta Manćinija.

Potom je usledio šou Fabija Kvaljarele koji je do kraja poluvremena postigao dva gola sa penala u 35. i trećem minutu nadoknade prvog dela igre i tako postao najstariji strelac u istoriji reprezentacije Italije. Niz je nastavio sjajni Moise Kin svojim drugim golom u drugom meču za nacionalni tim, da bi konačan rezultat postavio Leonardo Pavoleti.

Bosna i Hercegovina je u Zenici od gotovog napravila veresiju protiv Grčke sa kojom je remizirala 2:2. Sjajno veče domaćim navijačima priredili su Edin Višća golom u desetom minutu, da bi pet minuta kasnije Miralem Pjanić napravio pravo remek-delo i savladao protivničkog čuvara mreže.

Ipak, usledio je pad u igri ekipe Roberta Prosinečkog, pa su Grci uspeli da smanje rezultat preko Kostasa Fortunisa u 64. minutu sa penala. Minut kasnije, Pjanić je zaradio crveni karton i tada je krenulo po zlu pošto je Dimitrios Kolovos u 85. minutu svojim golom doneo bod gostima.

Ranije danas, fudbaleri Finske osvojili su prve bodove pobedom u Jerevanu nad Jermenijom.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.