Izvor: Piplmetar.rs, 19.Okt.2023, 00:30

EP (kval)

Fudbaleri Engleske savladali su Italiju na svom terenu sa 3:1 i izborili plasman na Evropsko prvenstvo iz grupe C, dok će aktuelni prvak Evrope igrati direktan meč za prolaz na EURO u poslednjem kolu protiv Ukrajine na nominalnom gostovanju.
Apsolutni derbi večeri igran je na „Vembliju“, gde su snage odmerili finalisti prethodnog šampionata Evrope.
Prvo poluvreme donelo nam je sjajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << fudbal, engleski posed i pokušaje da se probije Spaletijev „bedem“ i italijanske briljantne tranzicije i kontre, posle kojih su gosti bili veoma opasni.
Italija je povela u 15. minutu, kada su Berardi i Di Lorenco „probili“ Engleze po desnoj strani, ovaj drugi je poslao idealnu loptu u peterac, a tamo je Skamaka odlično reagovao i matirao Pikforda, za 0:1.
Izjednačenje je stiglo u 32. minutu. Belingem je u svom karakterističnom prodoru ušao u kazneni prostor, Di Lorenco ga je srušio, a sudija Turpan je nakon VAR provere pokazao na belu tačku. Hari Kejn je bio neumoljiv sa 11 metara, za 1:1.
U nastavku se borba rasplamsala, a do trijumfa je stigao, u ovom trenutku, puno kvalitetniji tim. Engleska je u ovim kvalifikacijama dva puta tukla Italiju i donekle joj se ravanširala za onaj bolan poraz u finalu EP od pre dve godine.
Igrao se 59. minut kada je Engleska izvela izvanrednu kontru, Belingem je proigrao Rašforda, a ovaj se, u svom stilu, stuštio ka golu Italije sa leve strane, ušao u sredinu i preciznim udarcem sa 15-ak metara savladao Donarumu, za 2:1.
U 77. minutu je italijanski štoper Skalvini napravio kardinalnu grešku u opasnoj zoni, a to kvalitetne ekipe ne praštaju. Kejn ga je „otresao“, izašao sam pred Donarumu i rutinski poslao loptu u mrežu, za 3:1.
U drugom meču ove grupe je Ukrajina slavila na Malti sa 3:1. Prvi pogodak za goste dao je Maltežanin Kamenzuli, koji je postigao autogol u 38. minutu, a potom je pogodio Dovbik iz penala u 43. minutu. U nastavku i gol Mudrika u 85. minutu. Prethodno je Mbong doveo Maltu u vođstvo u 12. minutu.
U grupi G, u kojoj igra Srbija, je Mađarska propustila prvu meč loptu da se plasira u Nemačku, pošto je remizirala u Kaunasu sa Litvanijom rezultatom 2:2. 
Mađari su u roku od mesec dana dva puta savladali Srbiju, a da oni baš i nisu toliki bauk pokazala je večeras nejaka Litvanija. Domaći su vodili 2:0, strelci su bili Černič u 20. i Sirvis u 36. minutu. U nastavku pogoci Soboslaja u 67. i Varge u 82. minutu, za 2:2.
U grupi H dva očekivana ishoda, ali i šokantan rezultat u San Marinu. Slovenija je uspešno prebrodila gostovanje u Belfastu i slavila je protiv Severne Irske sa 1:0, golom Gnezde Čerina u petom minutu, dok je Danska pobedila u San Marinu samo sa 2:1. Hojlund u 42. i Poulsen u 70. minutu su dali golove za Dance, a istorijski pogodak za San Marino protiv jedne renomirane selekcije je delo Golinučija u 61. minutu.
Ovde je ranije danas Kazahstan u gostima pobedio Finsku sa 2:1 i on j

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

EP (kval)

Izvor: Piplmetar.rs, 19.Okt.2023

Fudbaleri Belorusije uneli su totalnu pometnju u grupu I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.. Nakon što su pre tri dana uzeli bod protiv Rumunije, večeras su priredili iznenađenje i odigrali 3:3 sa Švajcarskom u Sent Galenu. Belorusija je do 89. minuta vodila sa 3:1, ali joj to nije...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.