Izvor: HotSport.rs, 09.Okt.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP ZA ODBOJKAŠE: Srbija teškom mukom do pobede protiv Slovačke

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na statu Evropskog prvenstva pošto je u meču 1. kola grupe D savladala selekciju Slovačke sa 3:2, po setovima 25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9, posle punih dva sata i 48 minuta igre.

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će duel protiv Slovaka trajati ovoliko dugo i da će “orlovima” biti potrebno čak pet setova da dođu do trijumfa.
Dva puta je Srbija vodila, osvajala prvi i treći set, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Slovaci u dva navrata dolazili do izjednačenja. Činilo se da će naša reprezentacija uspeti da završi posao već posle četiri seta, ali predsnot od 16:12 nije bila dovoljna pošto je usledio pad u igri pa je morao da igra taj-brejk.
U odlučujućem setu naša selekcija je pokazala svoju pravu snagu dozvolivši rivalu da osvoji svega devet poena. Sve je u igri tima Nikole Grbića konačno profunkcionisalo, pre svega blok koji je i doneo odlučujuću razliku.
Kao po običaju najveća pretnja za protivničku odbranu bio je Aleksandar Atanasijević koji je bio najbolji poenter u našem timu sa 28 osvojenih poena, a odlični su bili i srednji blokeri Srećko Lisinac (12) i Marko Podraščanin (14). Na drugoj strani najviše glavovolje našoj odbrani zadavao je Peter Mihajlović koji je 25 puta pogodio naše polje.
Naša reprezentacija meč 2. kola igra već u subotu sa početkom od 15.00 sati protiv selekcije finske, dok je duel treće runde grupne faze takmičenja sa Rusijom zakazan za nedelju od 18.00 časova.
The post EP ZA ODBOJKAŠE: Srbija teškom mukom do pobede protiv Slovačke appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP: Odbojkaši Srbije s mukom do prve pobede

Izvor: Politika, 09.Okt.2015

Evropsko prvenstvo za odbojkaše: Srbija – Slovačka 3:2 (25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9). – Neočekivano teška utakmica, ali i ohrabrujuća, jer se nismo spotakli na prvoj prepreci, pa će valjda biti izvučena i odgovarajuća pouka.. Nije bilo sporno da je naš tim bolji od slovačkog, ali...

Nastavak na Politika...

EP: Srbija slavila protiv Slovačke

Izvor: Akter, 09.Okt.2015

Odbojkaši Srbije pobedili su Slovačku posle pet setova 25:22, 22:25, 29:27, 24:26, 15:10 i tri sata igre na startu Evropskog prvenstva u Busto Arziciju..Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj i Italiji, pošto je danas u prvom kolu Grupe...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.