EP - Uzbudljivo četvrtfinale, nesalomiva Srbija u borbi za medalje!

Izvor: Sportske.net, 24.Sep.2019, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP - Uzbudljivo četvrtfinale, nesalomiva Srbija u borbi za medalje!

Neočekivano velika borba u četvrtfinalu, Ukrajinci potvrdili da se nisu slučajno plasirali u ovu fazu, ali su ''Orlovi'' na kraju pokazali da su kvalitetniji i gledaćemo ih u borbi za medalje.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Antverpenu savladala selekciju Ukrajine posle pet setova - 3:2, po setovima 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9.

U polufinalu će selekcija Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Kovača izaći na megdan Francuzima, koji su u isto vreme savladali Italiju sa 3:0 (25:16, 27:25, 25:14), a drugi polufinalni par je Poljska - Slovenija.

Ukrajinci, koji su u osmini finala iznenadili domaću Belgiju, i večeras su u prvom setu odigrali odlično, pre svega ih je servis služio, a posle vođstva im je i samopouzdanje sve više raslo.

Dobili su prvi set sa 25:21, a onda su nam i u drugom pravili mnogo problema, pa su uspeli da povedu sa 21:18. ''Mirisalo'' je da će povesti sa 2:0 u setovima, ali tako nije mislio Aleksandar Atanasijević, koji ulazi u sjajnu seriju ubojitih servisa i Srbija vezuje četiri poena i prelazi u vođstvo. Ukrajinci su bili uzdrmani, naš tim je to iskoristio i stigao do izjednačenja.

U trećem setu nije bilo toliko uzbuđenja, iako su nam Ukrajinci konstantno ''disali za vratom'', ali ovaj deo igre Srbija dobija sa 25:22 i pravi preokret.

Ni tada se Ukrajina nije predavala, uzvratila nam je u četvrtom setu, ubedljivo - 25:19, ali za više od toga nije imala snage.

Kvalitet naše reprezentacije je došao do izražaja kada je bilo najvažnije, vrlo brzo je Srbija stekla ubedljivo vođstvo u petom setu (8:3) i do kraja nije bilo više neizvesnosti.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija ide po medalju: Iskidani živci, igra za zaborav, ali je rulet petog seta stao na plavo!

Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2019

Idemo po medalju! Bilo je napeto, bilo je neprijatno, zabrinjavajuće, ali srpski odbojkaši su uspeli da slome Ukrajinu, iako su žuto-plavi pružili otpor jači nego što je iko očekivao. Rulet petog seta posle više od dva sata igre stao je na plavo. Srbija ide u polufinale Evropskog prvenstva –...

Nastavak na MozzartSport.com...

TANTALOVE MUKE “Orlovi” posle drame do polufinala Evropskog prvenstva

Izvor: 011vodič.com, 24.Sep.2019

Očekivala se lagana pobeda Srbije u tri seta, ali… Ukrajinci su dobro namučili četu Slobodana Kovača u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u belgijskom Antverpenu. Ipak, kvalitet je došao do izražaja, “orlovi” su se plasirali u polufinale šampionata Starog kontinenta posle pobede od 3:2 (21:25,...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.