Izvor: Piplmetar.rs, 02.Jul.2023, 16:30

EP (U21)

Fudbaleri reprezentacije Španije do 21 godine plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva za mlade pošto su u Bukureštu savladali Švajcarsku sa 2:1 (1:1) nakon produžetaka.
Imaju Španci još jednu generaciju koja će izvesno iznedriti, odnosno iznedrila je, već neka ozbiljna imena. Potpuna kontrola utakmice u Bukureštu, zrelost i disciplina, izuzev jednog pada koncentracije, doveli su ih do trijumfa >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << koji je mogao biti i uverljiviji.
Prevashodno su imali sjajnu šansu preko Serhija Gomeza kojem je samo snaga u udarcu, nakon što je već savladao Saipija, nedostajala da dovede svoj tim do prednosti u 39. minutu.
Kada već nije uspeo tada, jeste u 68. posle odlične odluke Abela Ruiza da zastane, podigne glavu i uputi povratni pas za ofanzivca Mančester sitija koji lepo pogađa.
Španci su imali više od igre, dok rival nije uspevao mnogo toga smislenog da uradi u napadu. Gomez je na svakoj od dosadašnjih utakmica na kojima je nastupao na ovom Prvenstvu imao direktan učinak kod golova svog tima. Ali, kada se činilo da je sve gotovo, Amduni koristi rupu u defanzivi „furije“ i u 91. minutu postiže pogodak za izjednačenje i produžetak. Bio je to praktično prvi kiks odbrane Denijine ekipe.
U dodatnih pola sata, pogotkom štopera Betisa Huana Mirande pitanje pobednika biva rešeno.
Denija nije rizikovao u završnici, izvukao je iz igre poneke važ

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.