Izvor: HotSport.rs, 14.Jan.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP POLJSKA 2016: ‘Orlovi’ kreću u trku za plasman u Rio

U petak, počinje seniorsko Evropsko prvenstvo za rukometaše i traje do 31. januara.

Po prvi put u istoriji, takmičenje, dvanaesto po redu, biće održano u Poljskoj, u periodu 15. – 31. januara, a reprezentacija Srbije će se takmičiti u grupi A, sa selekcijama domaćina Poljske, Francuske i Makedonije. Mečeve grupne faze naši momci će igrati u Krakovu, u Tauron Areni, čiji je kapacitet preko 15.000 sedećih mesta.
Domaćinstvo EP je dodeljeno Poljskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << na EHF kongresu u Monaku 2012. godine, u konkurenciji Hrvatske i Norveške.
Prvi meč šampionata srpski rukometaši odigraće protiv domaćina Poljske, u petak, sa početkom od 20.30h.
Osim borbe za titulu prvaka starog kontinenta, ovo takmičenje donosi i borbu za preostala mesta za plasman na olimpijske igre u Rio de Žaneiru ove godine. Šampion Evrope će izboriti direktan plasman na OI, a još dve ekipe (pored već kvalifikovanih) igraće na jednom od ukupno tri predstojeća kvalifikaciona turnira, koji će biti održani u prvoj polovini aprila (8. – 10. aprila).
Titulu prvaka Evrope brane Francuzi, koji su pre dve godine u finalu lako izašli na kraj sa domaćom Danskom (41:32), i tako po treći put postali prvaci Evrope. Izabranici našeg selektora Dejana Perića su doputovali u Krakov i sa nestrpljenjem očekuju početak EP i uvodni meč sa domaćinom turnira, selekcijom Poljske.
ORLOVI SREĆNO !!!

Pripremio: Srđan Krsmanović

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija protiv domaćina na startu EP

Izvor: OkRadio.rs, 15.Jan.2016, 09:44

Evropsko prvenstvo u Poljskoj "orlovi" u petak uveče otvaraju baš protiv domaćina u prvom kolu A grupe. Srpski rukometaši godinama lutaju u klaustrofobičnom lavirintu neuspeha. Evropsko prvenstvo u Poljskoj (15-31. januar), koje "orlovi" otvaraju baš protiv domaćina u prvom kolu A grupe, predstavlja...

Nastavak na OkRadio.rs...

EP: "Orlovi" počinju pred 15.000 Poljaka

Izvor: B92, 15.Jan.2016

Rukometaši Srbije počinju u petak nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj upravo duelom sa domaćinom turnira. U međuvremenu smo na šest turnira (na dva se nismo kvalifikovali) se uglavnom borili za plasman od 5-10. mesta, a na poslednja dva, 2010. i 2014. smo takmičenje završavali u grupnoj fazi.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.