EP: Neočekivan poraz Srbije

Izvor: B92, 15.Jan.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Neočekivan poraz Srbije

Rukometaši Srbije doživeli su neočekivan poraz od Rusije 27:25 (14:14), u drugom kolu Evropskog prvenstva u Danskoj.

"Orlovi" su podbacili protiv ekipe koja je bila autsajder na papiru pred prvenstvo i ugrozili šansu da se plasiraju u drugu rundu, što su mogli da obezbede pobedom.

Srbija je odigrala na očekivanom novou samo prvih 15 minuta meča, kada se stekla četiri gola prednosti i najavila laganu pobedu, ali je u nastavku bila nemoćna protiv ruske odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Najefikasnij u našem timu bio je Marko Vujin sa 6 golova iz 13 šuteva, dok je Petar Nenadić dao 5 iz sedam pokušaja. Podbacio je junak pobede nad Poljskom golman Darko Stanić sa svega pet odbrana.

S druge strane je dominirao njegov kolega Vadim Bogdanov sa 15 intervencija, dok je Ruse u napadu predvodio Jegor Evdokimov sa 5 golova iz šest šuteva. Rusi su imali nekoliko raspoloženih igrača, pa su tako petorica postigla po četiri gola.

Srbija je na otvaranju EP pobedila selekciju Poljske, a u poslednjem kolu za dva dana je očekuje jedan od favorita Francuska.

U prvih pet minuta Srbija je jurila minimalnu prednost Rusa, da bi potom Rajko Prodanović za dva minuta odveo "orlove" na dva gola prednosti. Rusi su pokušali da se brzo vrate u egal, Kovaljev je smanjio, ali naš tim nastavlja u istom ritmu te golovima Vujina i Nikčevića iz kontre povećavaju prednost na 7:4, nakon čega Rusi traže tajm-aut.

Međutim, minut pauze nije usporio "orlove", Vujin i Nikčević postižu još po gol za +4, ali za samo pet minuta prave potpuni preokret serijom od pet golova. Očajan period našeg tima konačno je okončao Momir Ilić golom sa leve strane za izjednačenje.

Rusi ipak ne prave istu grešku sa starta meča, nastavljaju da diktiraju tempo, pa im deset minuta pre poluvremena Šiškarjev donosi a prvi put dva gola prednosti (12:10). U poslednjih pet minuta naš tim je konačno zaigrao bolje, napravio seriju za izjednačenje te na poluvreme otišao u egalu 14:14.

Srbiju je u prvom poluvremenu predvodio trio Vujin-Prodanović-Nenadić sa po tri gola. S druge strane je blistao golman Vadim Bogdanov sa osam intervencija. Naš tim i dalje čeka da proradi Darko Stanić, koji je u prvih pola sata imao samo jednu odbranu, od osam šuteva rivala.

Selektor Matić nije uspeo da pronađe rešenje na poluvremenu, srpski napad je i dalje delovao smušeno ispred odbrane Rusa koji su za samo tri minute napravili seriju od tri gola (17:14). Potom Evdokimov odvodi Ruse na +4, da bi tek u devetom minutu nastavka Nemanja Ilić postigao prvi gol za Srbiju u drugom poluvremenu.

U narednih nekoliko minuta Srbija je nešto lakše izlazila na kraj sa odbranom rivala, pa su Vujin te Nenadić sa dva gola smanjili zaostatak na dva gola. Međutim, sjajni Gorbok održava Ruse na distanci.

Ušli su "orlovi" u odličan ritam, Vujin sa penala smanjuje na samo gol zaostatka, ali naš tim ne uspeva da prelomi situaciju u svoju korist, pa Skopincjev i Ataman vraćaju Rusiju na 23:20. Ipak, Srbi se ne predaju, te osam minuta pre kraja golovima Nikčevića i Zelenovića ponovo smanjuju na gol razlike.

Srbija je do poslednja tri minuta imala prikljčak, kada je Vujin pogodio iz sredine za 25:24, ali minut kasnije Petar Nenadić dobija dva minuta isključenja i tehničku grešku što Rusi pretvaraju u +3 i rešavaju meč u svoju korist. Pola minute pre kraja Nikčević postavlja konačnih 27:25 za "Zbornaju".
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.