EP: Bronza za Španiju

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Bronza za Španiju

Rukometna reprezentacija Španije je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj pošto je savladala Hrvatsku u Herningu rezultatom 29:28 (16:13).

 

Hrvatska, koja je osvajala treće mesto na poslednja tri velika takmičenja (EP u Srbiji, SP u Španiji i OI u Londonu), prepustila je evropsku bronzu Španiji, koju je savladala u utešnom finalu EP pre dve godine.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Najveće zasluge za trijumf aktuelnih svetskih prvaka pripadaju Huanu Kaneljasu i Hulenu Aginagaldeu, koji su vodili tim do pobede sa osam, odnosno sedam golova. 

 

U poraženom timu se istakao Domagoj Duvnjak, ali njegovih osam golova nije bilo dovoljno.

 

Sva tri pomenuta igrača se nalaze među odlikovanim rukometašima na ovom EP, a Duvnjak je danas proglašen i za najboljeg rukometaša sveta, kao i naša Andrea Lekić.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.