Dvoje nišlija šampioni Evrope u amaterskom šahu

Izvor: JUGpress.com, 10.Jul.2017, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje nišlija šampioni Evrope u amaterskom šahu

NIŠ

Na upravo završenom Evropskom amaterskom prvenstvu u šahu  u hotelu „Tami Residence“, titulu šampiona Evrope osvojili su Pavle Ćirić i Anđela Dimitrijević, mladi šahisti iz našeg grada. Njih dvoje putovaće na Sardiniju aprila sledeće godine, gde ih čeka Svetsko amatersko prvenstvo.

Evropsko amatersko prvenstvo u šahu organizavali su Gradski šahovski savez Niša, u saradnji sa Šahovskim savezom Srbije,a pod pokroviteljstvom Evropske šahovske unije. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Učestvovalo je preko 130 takmičara iz 19 šahovskih federacija.

„Zahvalnost svim učesnicima na fer i korektnoj borbi, pratiocima i trenerima, kao i sudijama na čelu sa francuskim međunarodnim sudijom IA Dominique Dervieux (654655), sve pohvale za fer i korektno suđenje idu i IA Dragan Živić (904740), FA Miroslav Raković (939994), FA Igor M Lukić (930601)“, navodi se u saopštenju Gradskog šahovskog saveza Niša..

U kategoriji do 1700 ELO prvo mesto i titulu šampiona Evrope osvojili su Pavle Ćirić i Anđela Dimitrijević, mladi šahisti iz našeg grada, dok je drugo mesto osvojio Alumert Orkun Efe iz Turske, a treći je bio Jovan Stevanović, takođe iz Niša.

U kategoriji od 1700 do 2000 ELO pobednik je Karaoglan Doruk iz Turske, dok su drugi i treći Stojković Zoran-Zoki iz Niša i Nagy Laszlo iz Nemačke.

U kategoriji od 2000 do 2300 ELO pobednik je Buyukasik Diyap iz Turske, drugo i treće mesto su osvojili šahisti iz našeg grada, FM Biljanić Ljubomir i Livaja Mario.

Gradski šahovski savez Niša se kao tehnički organizator potrudio da uz podršku grada obezbedi gostima maksimalan komfor – dobar smeštaj, odličnu salu za igru u hotelu Tami Residence u kojoj se održalo prvenstvo, obilazak grada u slobodno vreme i sve što je potrebno kako bi Niš pokazao da ima kapaciteta za organizaciju ovakvih događaja i, kako bi mu bio poveren i neki od budućih šampionata –stoji na sajtu Gradskog šahovskog saveza,

(Fotografije sa sajta Gradskog šahovskog saveza Niš)

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.