Dva dana pred početak Evropskog Prvenstva , ’’azuri’’ će posetiti Aušvic

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2012, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva dana pred početak Evropskog Prvenstva , ’’azuri’’ će posetiti Aušvic

Dva dana pred početak Evropskog Prvenstva koje će biti organizovano u Poljskoj i Ukrajini, reprezentativci Italije u fudbalu posetiće nacistički logor Aušvic.
’’Svrha putovanja je da ukažemo čast i zapamtimo one koje su izgubili svoje živote, jer je nacionalni tim simbol države’’ rekao je Đankarlo Abete, predsednik Fudbalskog saveza Italije.
Selektor Italije Ćezare Prandeli i njegovi igrači posetiće >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koncentracioni logor koji je sada pretvoren u spomenik žrtvama Holokausta.
Jedan od najvećih koncentracionih logora u istoriji čovečanstva, Aušvic, nalazi se na teritoriji Poljske i u njemu je stradalo oko milion i po ljudi, prevashodno Jevreja.
’’Azuri’’ su u novembru na jugu Italije trenirali na terenu koji je oduzet od lokalnog mafijaškog klana, time su pokazali podršku u borbi protiv organizovanog kriminala.
Budimir Vasilijević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.