Drama sa srećnim krajem u Kopenhagenu: Eriksen nakon kolabiranja stabilno; Kako su mu Kjer i lekari spasili život?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2021, 19:21

Drama sa srećnim krajem u Kopenhagenu: Eriksen nakon kolabiranja stabilno; Kako su mu Kjer i lekari spasili život?

Kapiten fudbalske reprezentacije Danske Kristijan Eriksen nalazi se u bolnici i u stabilnom je stanju, objavila je UEFA putem Tviter naloga. "Igrač je prebačen u bolnicu i stabilizovan je", navela je UEFA. Utakmica između Danske i Finske je bila prekinuta, ali meč se ipak nastavio oko 20.30 časova.

"Eriksen je u bolnici, stabilno je i može da priča, svestan je", rekao je Eriksenov menadžer Martin Šots za NPO Radio 1, nakon razgovora sa Kristijanovim ocem.Ovu vest je objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putem Tvitera poznati novinar iz Holandije Ozdžan Akjol.

Dok su ga lekari izvodili sa terena, posle reanimacije, vezista Intera se podigao i došao k sebi. To se vidi na slici koja se deli društvenim mrežama...

Najbolji fudbaler reprezentacije i kapiten Danske Kristijan Eriksen (29) srušio se nasred terena stadiona "Parken", na utakmici Evropskog prvenstva protiv Finske, nakon čega ga je medicinski tim reanimirao.

Fudbaler Danske iz redova Intera je samo pao, nakon čega su medicinari utrčali i davali mu veštačko disanje i masažu srca, pre kraja prvog poluvremena na otvaranju grupe B Evropskog prvenstva.

Utakmica je prekinuta. Finski fudbaleri, a potom i danski, otišli su u svlačionice. Stadion je zanemeo, mnogi su i počeli da plaču.

Eriksena su izneli sa terena medicinari i saigrači, koji su ga okružili i stavili čaršave oko njega, a na snimku se moglo videti da je prilikom iznošenja sa terena Danac bio priključen na kiseonik.

Direktor Intera: Ima razloga za optimizam oko Eriksena

Direktor Intera Đuzepe Marota izjavio je "Skaj Italija" da "ima razloga za optimizam" po pitanju stanja Kristijana Eriksena.

Eriksen je prvotimac Intera, pa su čelnici italijanskog kluba na vezi sa fudbalskim ljudima u Danskoj.

Oglasio se i Fudbalski savez Danske, koji je rekao da je "Eriksen'' svestan i da je na daljim ispitivanjima u bolnici "Rigshospitalet".



Kako su Kjer i lekari spasili život Eriksenu?

Brza reakcija danskog štopera i fenomenalni medicinski tim. Simon Kjer je prvi pritrčao Kristijanu Eriksenu kada je kolabirao.

Izvadio mu je jezik i dao mu veštačko disanje, čime je uradio veliki posao. Medicinski tim je zatim pravovremeno reagovao i odradio fenomenalan posao.

Prema poslednjim informacijama, brza reakcija Kjera i odličan posao medicinskog tima na terenu, spasili su život Kristijanu.

Bravo za sve aktere – i za saigrače i za sudiju!

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eriksen svjestan iznesen sa terena, navijači još na stadionu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2021

KOPENHAGEN - Zvaničan spiker na stadionu "Parken" je zamolio publiku da ostane na svojim mjestima, da ne napušta objekat, jer postoji šansa da bi meč Evropskog prvenstva između Danske i Finske mogao da bude nastavljen, nakon što se srušio Krisijan Eriksen (29) pred kraj prvog poluvremena, pri...

Nastavak na Nezavisne Novine...

ČUDO JE DA JE ERIKSEN ŽIV! Lekar u ŠOKU: Moj Bože, da li je nešto što nismo videli? Objasnio šta se DOGODILO sa slavnim Dancem!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2021, 09:23

Kristijan Eriksen najbolji fudbaler Danske  verovatno je doživeo zastoj srčanog mišića na meču Evropskog prvenstva protiv Finske i, prema mišljenju bivšeg klupskog lekara Totenhema, čudesno se oporavio.  

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.