Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik spasio SP u kajaku i kanuu

ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodima ove godine ipak će biti organizovano u Banjaluci, saopšteno je juče iz Kajak-kanu kluba Vrbas M:tel, organzatora ovog takmičenja.

Kako se navodi, banjalučki klub je bio blizu da otkaže planetarnu smotru.

"Spas je stigao u posljednji čas. Iako smo se u proteklom periodu pokazali kao odlični domaćini ECA Evropskog prvenstva za juniore u slalomu (2011), dva ICF Svjetska kupa (2012. i 2013) i dva ECA >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EP u spustu (juniori 2014. i seniori 2015), organizacija ICF Svjetskog prvenstva postala je upitna zbog nedostatka finansijskih sredstava, ali i zbog slabe podrške institucija. Obraćali smo se svim relevantnim institucijama, međutim nismo naišli na razumijevanje iako već uveliko kasnimo sa svim organizacionim obavezama. Nemajući kud, a ne želeći da otkazujemo SP, obratili smo se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Naišli smo na otvorena vrata, a nakon što smo izložili svoj plan organizacije, predsjednik je pristao da bude predsjednik Organizacionog odbora", stoji u saopštenju KKK Vrbas M:tel u kojem se, između ostalog, još dodaje:

"Ovim putem želimo da zahvalimo Kabinetu predsjednika i njemu lično, što su prepoznali važnost ove sportske manifestacije, ne samo za Banjaluku, kajak sport i naš klub, nego za promociju sporta, prirodnih ljepota i cjelokupne RS".

ICF SP će biti održano od 1. do 5. juna.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.