Dobre vesti za Srbiju – Avramović nije otpao za Evrobasket

Izvor: B92, 15.Avg.2022, 13:44

Dobre vesti za Srbiju – Avramović nije otpao za Evrobasket

Srpski košarkaš Aleksa Avramović možda ne propusti Evropsko prvenstvo u košarci.

Selektor "orlova" Svetislav Pešić potvrdio je da je Avramović povređen, ali ne i da je potpuno otpisan sa Evrobasketa.

Pešić je govorio o svim igračima koji su bili pozvani, ali su iz raznih razloga otpali sa spiska.

"Marjanović se povredio na utakmici protiv Letonije i još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u oporavku. Bogdanović, manje-više poznato je. On je operisan, ali dolazi i posećuje ekipu.

Prva faza je prošla dosta dobro. Sto posto je ostvareno ono što smo planirali i zbog toga je i organizovano, da se radi na poboljšanju nekih stvari. Većina od 22 kandidata nije igrala u prozoru za reprezentaciju, neki su otkazivali zbog povreda, neki zbog premorenosti, a neki zbog privatnih razloga. NBA klubovi su otkazali Pokuševskog i Jovića, Smailagić je imao operaciju koja je dosta dobro prošla. On je došao onoliko koliko jedan igrač posle operacije može da bude pripremljen, a u dogovoru sa trenerskim stafom Partizana da on nastavi da radi i da vidimo",
rekao je Pešić.

Pešić je otkrio da je bek crno-belih obnovio povredu, ali da šansa za Evrobasket postoji.

"Iako vidimo da je sve ovo blizu i nije blizu. To isto važi za Avramovića koji je obnovio povredu, pa se to smirilo, međutim opet ju je obnovio. Videćemo. U subotu u Nemačkoj će se ponovo odraditi taj snimak. On je jedan krasan momak sa sjajnim stavom za reprezentaciju. Povreda je desne ruke. On je sa takvom rukom igrao i protiv Belgije. Na njega i dalje računamo, videćemo kako će to biti", dodao je Kari.

Konferencija je u toku i možete je pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.