Đilas: Teo i na jednoj nozi za Srbiju

Izvor: Mondo, 30.Maj.2013, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Teo i na jednoj nozi za Srbiju

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) otkrio da je povređeni plejmejker CSKA potvrdio rukovodstvu reprezentacije da želi da igra na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Uprkos povredi, Miloš Teosodić želi da igra za reprezentaciju. I ne mora na operaciju.

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je u četvrtak da je razgovarao sa plejmejkerom CSKA i da je on izrazio želju da, uprkos povredi, igra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za državni tim.

"U žiži interesovanja je Teodosić. Razgovarao je sa čelnim ljudima KSS i izrazio spremnost da i na jednoj nozi igra za državni tim, što, moram da priznam, predstavlja pravi pristup. Videćemo u kakvom ćemo sastavu nastupiti na EP. Neke igrače očekuje operacija, ali ovoga puta nećemo imati momke koji ne shvataju da je igranje za Srbiju čin patriotizma", kazao je Đilas na sednici skupštine KSS u Beogradu.

Selektor nacionalnog tima Srbije Dušan Ivković istakao je da je najvažnije da kod Teodosića postoji ogromna želja da obuče dres sa državnim grbom.

"Postoje volja i želja Teodosića da igra, a to je uslov da se brže oporavi od povrede. Želim mu da se u što skorije vreme oporavi, ali to je više pitanje za doktora", naveo je Ivković.

On je kazao da će sledeće nedelje saopštiti spisak kandidata za EP u Sloveniji da bi imao više vremena za naknadne izmene.

Srpski plejmejker povredio je list prošlog vikenda na utakmici protiv Himkija. Srećom, Teodosić neće morati da ide na operaciju, ali mu predstoji duže mirovanje.

On je ove sezone prosečno beležio 10,2 poena uz 3,9 asistencija u regionalnoj VTB ligi, dok je u Evroligi imao 12,7 poena uz 4,9 asistencija i 2,8 skokova.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra.

(Tanjug, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.