Đerona: Prezadovoljan sam zalaganjem igrača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2021, 15:30

Đerona: Prezadovoljan sam zalaganjem igrača

Rukometna reprezentacija Srbije osvajanjem pet bodova na početku kvalifikacija gotovo sigurno obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Po mišljenju brojnih stručnjaka, najzaslužniji za sjajna izdanja protiv Francuske i Grčke je selektor našeg tima, Španac Toni Đerona koji u razgovoru za RTV kaže da je prezadovoljan zalaganjem igrača.

Samo desetak treninga bilo je dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da srpski rukometaši usvoje metode rada španskog trenera, a nakon sjajnih partija u dvomeču sa Francuskom, protiv Grčke su odigrali meč sa velikim samopouzdanjem i bez ikakvih problema došli do pobede dvocifrenom razlikom.

Španac kaže da nije iznenađen izdanjima protiv Francuza i Grka, ali da je ovo tek početak realizacije dugoročnih planova.

"Ako treba da istaknem nešto što me je posebno iznenadilo, to je bila posvećenost i borbenost igrača. Nije bilo nimalo lako dostići visok nivo igre kroz treninge, u situaciji kada igrači nisu videli porodice mesecima, a morali su naporno da rade 15 dana u kontinuitetu. Uložili su ogromne napore i to nam je donelo odlične rezultate", naglasio je Đerona.

Na pitanje da li postoji žal što naš tim nije na Svetskom prvenstvu u Egiptu, Đerona ističe da nije bio za opciju da se prihvati eventualna specijalna pozivnica, pošto se pravi ekipa koja će biti konkurentna na sledećim velikim turnirima.

"Da smo imali mogućnost da igramo baraž mečeve sa Slovenijom i tako se izborimo za Svetsko prvenstvo, to bih prihvatio. U ovom trenutku smo detaljno spremali tri meča kvalifikacija i odlazak na veliko takmičenje bez priprema, ne bih prihvatio kao opciju, pošto je potrebno još mnogo koraka kako bi napravili ekipu spremnu za visoke domete", jasan je selektor Srbije.

Srpski rukometaši trebalo bi da nastave kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u maju, kada bi u duelu sa Belgijom mogli da obezbede prvo mesto u grupi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.