Devojke od zlata - Ne pomaže ni puna hala, Srbija je PRVAK EVROPE!

Izvor: Sportske.net, 08.Sep.2019, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojke od zlata - Ne pomaže ni puna hala, Srbija je PRVAK EVROPE!

Kakva drama u Ankari!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je Evropsko prvenstvo pošto je danas savladala domaćina Tursku sa 3:2 u setovima (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13).

Tako su Srpkinje uspele da se po treći put popnu na evropski tron, prethodno su to učinile 2011. i 2017. godine.

U prepunoj dvorani u Ankari pred 14 hiljada ljudi, Turska je uspela da osvoji prvi set, ali na prilično težak način. Srbija je dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << otvorila prvi period igre, da bi domaćin preokrenuo rezultat serijom od 7:0 sredinom seta. Srbija je uspela da se približi na dve razlike, ali je na Turska slavila sa 25:21.

Usledio je zatim potpuni preokret izabranica Zorana Terzića koje su vodile tokom čitavog drugog seta i zasluženo stigle do izjednačenja - 25:21.

Slično je bilo i u trećem setu koji su i pored izjednačenja Turkinja pripao Srbiji identičnim rezultatom 25:21.

Uspela je Turska u četvrtom periodu da uvede meč u neizvesnu završnicu, Srbija je konstantno imala prednost, ali se igralo praktično "poen za poen", pa je domaćin uspeo da se odlepi i izjednači rezultat na 2:2 u setovima - 25:22.

Fantastična završnica usledila je u petom setu. Turska je od samog početka meča imala prednost, u nekim trenucima i od tri razlike, ali potom se desilo izjednačenje pri rezultatu 9:9, da bi blokom Stefane Veljković Srbija po drugi put povela u trećem setu.

Nisu Srpkinje ispuštale prednost do kraja meča, pa su tako zasluženo odbranile titulu najbolje selekcije na Starom kontinentu.

 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.