Davor Štefanek vicešampion Evrope

Izvor: Radio 021, 13.Mar.2016, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davor Štefanek vicešampion Evrope

Reprezentativac Srbije u rvanju Davor Štefanek osvojio je danas srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rigi u konkurenciji do 66 kilograma.

Štefanek je u finalu izgubio od Rusa Islam-Beka Albijeva, a prethodno je na putu do finala bio bolji od Mađara Kristijana Jagera, Kamrana Mamadova iz Azerbejdžana i Litvanca Edgarasa Venčkaitisa.

"Imao je ne tako vidljivu, ali vrlo bitnu podršku sudija. Bitno je da sam nastavio kontinuitet osvajanja medalja na velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << takmičenjima, bio sam prvak sveta. Hvala svima na podršci, a ja ću Srbiji doneti odličje sa Olimpijskih igara posle 32 godine, sada sam više nego siguran u to", rekao je Štefanek.

Na Evropskom prvenstvu grčko-rimskim stilom u Rigi pored Štefaneka bilo je još petorica srpskih takmičara: Kristijan Fris (do 59 kilograma), koji je zauzeo peto mesto, Aleksandar Maksimović (do 71 kilograma), Viktor Nemeš (do 75 kilograma), Petar Balo (do 85 kilograma) i Nemanja Pavlović (do 130 kilograma), koji je eliminisan u prvom kolu.

Autor: 021
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.