Datunašvili u finalu EP, sutra za zlato

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 18:06

Datunašvili u finalu EP, sutra za zlato

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili boriće se u subotu za zlatnu medalju u grčko-rimskom stilu na Evropskom prvenstvu u Varšavi.

U kategoriji do 87kg Datunašvili je pobedio u polufinalu Nemca Denisa Maksimijana Kudlu 2:1. U finalu će Datunašvili za rivala imati Belorusa Maskeviča.

Prethodno je Datunašvili u četvrfinalu savladao Ukrajinca Belenjuka, dok je u osmini finala bio bolji od Hrvata Vjekoslava Luburića.

To je četvrta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medalja koju će Datunašvili osvojiti na Evropskim prvenstvima.

Kao reprezentativac Gruzije dva puta je bio šampion Evrope 2016. i 2017. godine, dok je 2013. godine bio treći.

Ostali reprezentativci Srbije nisu uspeli u petak da se nađu u konkurenciji za medalje.

Perica Dimitrijević je poražen od Nemca Ginca 5:3 u osmini finala u kategoriji do 63kg.

Aleksa Erski je u kvalifikacijama u kategoriji do 77kg izgubio od Litvanca Kazimierasa 4:0, kao i Sebastian Kolompar u kvalifikacijama do 55 kg od Finca Poutanena 5:0.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Datunašvili u finalu EP, u subotu za zlato

Izvor: B92, 23.Apr.2021

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili boriće se u subotu za zlatnu medalju u grčko-rimskom stilu na Evropskom prvenstvu u Varšavi...U kategoriji do 87kg Datunašvili je pobedio u polufinalu Nemca Denisa Maksimijana Kudlu 2:1. U finalu će Datunašvili za rivala imati Belorusa Maskeviča...Prethodno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.