Izvor: RTS, 24.Apr.2021, 20:58

Datunašvili šampion Evrope

Reprezentativac Srbije u rvanju Zurabi Datunašvili osvojio je zlatnu medalju u grčko-rimskom stilu na Evropskom prvenstvu u Vašravi.
U kategoriji do 87 kilograma Datunašvili je u finalu pobedio Belorusa Maskeviča sa 5:1.

Iako je Maskevič osvojio prvi poen Datunašvili je uspeo u nastavku sa sjajna dva poteza da Srbiji donese zlatnu medalju.
Prethodno je pobedio u polufinalu Nemca Denisa Maksimijana Kudlu 2:1. U četvrfinalu je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savladao Ukrajinca Belenjuka, dok je u osmini finala bio bolji od Hrvata Vjekoslava Luburića.
To je četvrta medalja koju Datunašvili osvaja na Evropskim prvenstvima. Kao reprezentativac Gruzije dva puta je bio šampion Evrope 2016. i 2017. godine, dok je 2013. godine bio treći.
"Čestitam ti na evropskoj šampionskoj tituli. Zlatna medalja koju si osvojio potvrda je nastavka dominacije našeg rvanja i dodatni motiv da Srbiju ovog leta očekujemo i na pobedničkom postolju Olimpijskih igara! Svaka čast!", navodi se u čestitki ministra Omladine i sporta Vanje Udovičića. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Datunašvili šampion Evrope, Nemeš sutra u finalu

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2021

Reprezentativac Srbije Zurabi Datunašvili osvojio je večeras zlatnu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom na Evropskom prvenstvu u Varšavi...U kategoriji do 87 kilograma Datunašvili je u finalu pobedio Belorusa Maskeviča sa 5:1...Iako je Maskevič osvojio prvi poen Datunašvili je uspeo u nastavku...

Nastavak na Radio 021...

Datunašvili za B92.net: Samo sloga Srbina spašava

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 11:51

Zurab Datunašvili, srpski rvač gruzijskog porekla, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi...U kategoriji do 87kg Datunašvili je u finalu pobedio Belorusa Maskeviča sa 5:1. Iako je Maskevič osvojio prvi poen Datunašvili je uspeo u nastavku sa sjajna dva poteza da Srbiji donese...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.