Darko Đukić o EP: “Atmosfera odlična, nema više zvezda”

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Đukić o EP: “Atmosfera odlična, nema više zvezda”

Danas u Poljskoj počinje 12. Evropsko prvenstvo za rukometaše, a boje Srbije braniće i Nišlija Darko Đukić. Levokrilni rukometaš kaže da ekipa ima šansi da prođe dalje iako je voljom žreba završila u “grupi smrti”.

Srbija će u grupi A snage odmeriti sa domaćinom Poljskom, Francuskom i Makedonijom. Prva utakmica biće protiv domaće selekcije.

Mislim da možda možemo da iznenadimo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Poljake, jer će oni osećati dodatno opterećenje zbog domaće publike. Najbitnija utakmica u grupi jeste protiv Makedonije i to moramo da dobijemo kako znamo i umemo. Pobeda u tom meču biće dovoljna za prolazak dalje - kazao je Đukić.

Izdanak niške škole rukometa zadovoljan je pripremnim utakmicama, u kojima je Srbija savladala i favorizovanu ekipu Mađarske, a o hemiji u ekipi ima samo reči hvale.

Najbolje partije na pripremnim mečevima odigrali smo protiv Mađara. Odigrali smo dve utakmice, jednu pobedili, drugu remizirali, a i tu drugu smo trebali da dobijemo. Atmosfera je zaista fenomenalna, nema više zvezda i zvezdica i svi jedva čekamo da počne prva utakmica - istakao je 21-godišnji rukometaš.

Ženska rukometna reprezentacija je doživela debakl na nedavno završenom Svetskom prvenstvu i ostala bez šansi za plasman na Olimpijadu, a Đukić kaže da rukometaši ne osećaju pritisak.

Otežavajuća okolnost jeste što vizu za Rio jurimo na Evropskom prvenstvu, koje je jače od Svetskog a i od same Olimpijade. Pritiska nema, svesni smo mogućnosti i dometa ekipe, mislim da možemo daleko da doguramo - zaključio je rukometaš Bešiktaša.

Prvensto Evrope kreće danas, a utakmica Srbija - Poljska na programu je u 20:30.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.