Dani Olmo: Hoćete da odgovaram na hrvatskom jeziku?

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 16:55

Dani Olmo: Hoćete da odgovaram na hrvatskom jeziku?

Jedan od derbija osmine finala Evropskog prvenstva igraće Hrvatska i Španija na "Parken" stadionu u Kopenhagenu.

Pred meč koji se igra u ponedeljak od 18 časova na konferenciji za medije prisutan je bio Dani Olmo, reprezentativac "crvene furije", a bivši fudbaler Dinama iz Zagreba.

Olmo je dobro poznato lice Hrvatima i miljenik navijača "modrih", kojima je doneo 22.000.000 evra na ime transfera sa "Maksimira" u Lajpcig.

Kada je počeo da odgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pitanja hrvatskih novinara, upitao je:

"Da odgovaram na hrvatskom ili na engleskom?", upitao je Olmo ni nastavio na vrlo dobrom hrvatskom jeziku:

"Za mene je ovo posebna i velika utakmica, za mene je to kao finale EP. Prvi put igram protiv Hrvatske i nekih igrača sa kojima sam igrao u Dinamu. Dobio sam jako puno poruka, od prijatelja iz Hrvatske, od saigrača, novinara. Bio sam srećan kad sam to video, svi su mi rekli da mi žele sve najbolje, samo da ne dobijem u ponedjeljak. Smejem se, jedva čekam utakmicu", rekao je Olmo koga su potom pitali hoće li slaviti ako postigne pogodak:

"Mislim da ću slaviti. Biće to za mene dobar, kako se kaže... 'Feeling'! Mislim da je fer da slavim i veselim se. Mislim da u ovoj utakmici nema favorita iako verujem da ćemo mi proći u osminu finala", odgovorio je Olmo.

Potom je istakao sa sa kojim hrvatskim igračima se čuo.

"Čuo sam se s Livijem (golmanom Livakovićem) i Gvardiolom, srećan sam što ćemo se opet videti. Znamo se jako dobro, Livija znam jako dobro, ali se nadam da ću mu dati gol. U Dinamu sam bio pet i po godina. Puno je to vremena i uspomena, ali uvek ću pamtiti prvi gol Hajduku u derbiju i prvu utakmicu u Ligi šampiona. To će uvek biti sa mnom", zaključio je Olmo.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.