Čvrsto verujem da ćemo ponoviti 2019. godinu

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 08:47

"Čvrsto verujem da ćemo ponoviti 2019. godinu"

Odbojkašice Srbije igraće u finalu Evropskog prvenstva, pošto su u polufinalu u Briselu pobedile Holandiju 3:1.

Izabrancie Đovanija Gvidetija odigrale su veoma težak meč, ali su na kraju uspele da obezbede finale gde ih čeka Turska.

"Izuzetno teška utakmica, dostojna jednog polufinala. Čestitam čitavom timu na još jednom finalu, svi smo veoma srećni. Mučili smo se, moram priznati. Posebno u drugom setu, ništa nam nije išlo za rukom. Pokazali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naš mentalitet i uspele smo da se vratimo u trećem setu kad smo gubile. Kad je bilo najvažnije smogle smo snage da završimo utakmicu u našu korist. Ono najvažnije nas čeka u nedelju, sigurna sam da ćemo igrati mnogo bolje nego danas i nadam se da ćemo doneti još jedno zlato u Srbiju", rekla je odbojkašica Srbije Tijana Bokošković posle meča.

Holanđane su propisno namučile našu reprezentaciju, imale su prednost u četvrtom setu, ali su aktuelne svetske šampionke uspele da se vrate i naprave preokret.



"Zaboravila sam da smo i u četvrtom setu napravile ozbiljan preokret, pravile smo neke greške koje nisu nama svojstvene. Bilo je malo konfuzije na terenu. Stvarno kad je bilo najvažnije pokazali smo zube... Nije prvi put da se vraćamo na ovaj način. Veoma sam ponosna, ne mogu da kažem da sam zadovoljnija i srećnija što smo se pomučili, ali svakako da je možda bilo i malo slađe nego da je bilo 3:0".


Za zlato če se boriti sa Turskom, a to će btii repreiza finala iz 2019. godine, kada je Srbija postala bila bolja.



"Nezaboravno finale sa selekcijom Turske. Ovo će biti drugi put da igramo finale protiv njih. Sjajna reprezentacija, mislim da igraju leto za pamćenje. Osvojile su Ligu nacija, sad su u finalu još jednog velikog takmičenja. Imamo pozitivan skor protiv njih, posebno na važnim utakmicama, tako da čvrsto verujem da ćemo ponoviti 2019. godinu",
rekla je Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.