Ćurčić: Nismo imali prevelike želje, ali smo zadovoljni žrebom

Izvor: Sportal.rs, 06.Nov.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić: Nismo imali prevelike želje, ali smo zadovoljni žrebom

Mlada reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Češkoj naredne godine igrati u grupi A zajedno sa domaćinom, Nemačkom i Danskom. Na žrebanju u Pragu, takođe je odlučeno da u B grupi će igrati Engleska, Italija, Portugalija i Švedska.

Ishodom žreba selektor Radovan Ćurčić bio je zadovoljan.

- Nismo imali prevelike želje, ali smo zadovoljni ishodom žreba. Nama je bilo važno da budemo u prvoj grupi, jer će se sve utakmice igrati u Pragu. U Češkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << će biti osam najboljih reprezentacija Evrope, pa i nismo imali prevelikih želja. Grupa je teška, svaka utakmica će biti važna. Prvenstvo počinjemo sa Nemačkom, ali verujem u naš kvalitet. Pred nama je sedam, osam meseci priprema, koje želimo što bolje da iskoristima - rekao je Ćurčić koji je izvlačenje kuglica pratio u društvu direktora mlađih selekcija u FSS, Sava Miloševića.

- Možemo biti zadovoljni ishodom žreba. Želeli smo da igramo u Pragu i to nam se ostvarilo. Evropsko prvenstvo je najjače takmičenje u ovom uzrastu i učinićemo sve što bude u našoj moći da dostojno reprezentujemo srpski fudbal - kazao je Milošević i dodao da je Srbija dobila jakog rivala Nemačku, ali s obzirom na kvalitet svih drugih reprezentacija, morali smo da dobijemonekog jakog rivala.

- U našu grupu je došla Nemačka, ali nismo ni mogli očekivati da možemo proći bez jakih rivala. Svi ostali rivali u grupi su ozbiljne ekipe - podsetio je Milošević.

Prema rečima tim menadžera Mlade reprezentacije Srbije Pavla Simića odmah nakon žreba srpska delegacija je stupila u kontakt sa predstvnicima Češke, Nemačke i Danske.

"Već smo imali prve kontakte sa našim rivalima. Razgovaraćemo i izmenjati informacije, kako bismo što bolje dočekati prvenstvo - rekao je Simić.

Prvenstvo Evrope biće održano od 17. do 31. juna naredne godine u Pragu, Uherskom Hradištu i Olomoucu. Prvu utakmicu Srbija će igrati 17. juna protiv Nemačke. Tri dana kasnije protivnike našim nadama je domaćin Češka, a 23. juna predstoji susret sa Danskom.

Četiri najbolje ekipe sa prvenstva u Češkoj ili učesnici polufinala stećiće pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016. godine.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.