Česi već mogu da traže hotel u Francuskoj

Izvor: Mondo, 13.Okt.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česi već mogu da traže hotel u Francuskoj

Selekcija Pavela Vrbe ostvarila i treću pobedu u prva tri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Foto: AP

Posle Holandije na domaćem terenu (2:1) i Turske u gostima (2:1), Česi su savladali i Kazahstan u Astani - 4:2.

Još jednom sjajnom partijom, igrači Pavela Vrbe došli su do maksimalnih devet bodova u prva tri kola Grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Francuskoj i teško da će u preostalih sedam utakmica propustiti priliku da osvoje jedno od prva tri mesta (prva dva vode direktno na završni turnir, a treće u baraž).

Posle prvog poluvremena u Kazahstanu nije delovalo da nas čeka goleada, pošto su gosti preko Boreka Dočkala (13. minut) i Davida Lafate (44) došli do dva sigurne prednosti, a po povratku sa odmora brzo su je i uvećali pogotkom Ladislava Krejcija (56).

Uporni igrači domaće selekcije želeli su, ipak, da se makar jednim golom oduže navijačima koji su ih bodrili sa tribina. Do njega su konačno i došli u 84. minutu, kada je Juri Logvinengo savladao Petera Čeha za opšte oduševljenje na tribinama.

Samo četiri minuta kasnije Tomaš Necid je vratio "plus tri" za Čehe, a konačan rezultat postavio je ponovo Logvinenko u prvom minutu nadoknade.

Imali su i jedni i drugi još nekoliko prilika tokom meča, ali utisak je da su Česi bili daleko bolji rival i da se zasluženo vraćaju u domovinu sa tri boda.

U ostalim mečevima ove grupe od 20.45 igraju Island - Holandija i Letonija - Turska, a u slučaju da na Islandu bude nerešeno ili pobede gosti, Česi će ostati usamljeni na vodećoj poziciji.

U 4. kolu Grupe A, 16. novembra, sastaće se Holandija - Letonija, Češka - Island i Turska - Kazahstan.

TABELA: Češka (+1) 9, Island 6, Holandija 3, Kazahstan (+1) 1, Letonija 1, Turska 0.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.