Čair u punom sjaju

Izvor: RTS, 14.Sep.2011, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čair u punom sjaju

Hala Čair u Nišu dobila odlične ocene od delegacije Evropske rukometne federacije. Rekonstrukcija, koja je trajala skoro 7 meseci, koštala je više od pet miliona evra.

Niš će učesnike Evropskog prvenstva u rukometu dočekati spreman i kako dolikuje. Hala Čair je, nakon sedmomesečne rekonstrukcije, dobila odlične ocene delegacije Evropske rukometne federacije.

Prvi utisak koji steknete kada uđete u Halu Čair sigurno nije da ste ušli u građevinu staru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trideset i više godina. Novi semifori, tribine na rasklapanje, odlična klimatizacija, komentatorske i VIP kabine stvaraju utisak da je u pitanju novi objekat.

Bez obzira na prvi utisak, Jan Tjuik predsednik takmičarske komisije EHF više od dva sata premeravao je sve detalje, dok nije dao pozitivnu ocenu:

"Smatram da je Niš dobio jako dobru sportsku halu, koja nudi brojne mogućnosti i vi kao građani možete biti ponosni na to."

Grupa u Nišu je veoma interesantna. U njoj će igrati Nemačka, Češka, Švedska i Makedonija. Skoro sve karte su rasprodate.

"Ova dvorana će imati pravu funkcionalnost, baš kad te utakmice počnu", kaže Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije. "Siguran sam da će mediji imati dobre uslove za rad i da će iz Niša poslati sjajnu sliku u svet."

I upravo zbog velikog interesovanja televizija, EHF u Nišu traži nešto bolje osvetljenje.

"Prvi put ćemo prvenstvo raditi u ha-de tehnologiji", naglašava Martin Ros predstavnik marketing agencija EHF. "Biće ovde više od osamdeset televizija, signal će ići u 120 zemalja, pa čak i u Južnu Ameriku i Australiju."

Rukometno prvenstvo u Srbiji održava se od 15. do 29. januara naredne godine, a očekuje se da oko dve trećine gledalaca budu iz inostranstva.

Pored Niša, domaćini Evropskog prvenstva u rukometu su Beograd, Novi Sad i Vršac.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.