ČUDO! Juniorke Srbije u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: Press, 12.Avg.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO! Juniorke Srbije u finalu Evropskog prvenstva

Uspeh za pamćenje napravila je ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije! Igračice rođene 1999. godine i mlađe, plasirale su se u finale Evropskog prvenstva u Šopronu pobedom nad selekcijom Francuske sa 66:48. Za zlatnu medalju igraće u nedelju (20.15) protiv Belgije.
Foto: Pixabay
Kakav podvig naslednica evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << šampionki i osvajačica olimpijske bronze, koje su pokazale da i naša ženska košarka ima blistavu budućnost. Priredile su istinsku seznaciju eliminacijom Francuskinja koje su bile jedne od glavnih favoritkinja za tron.
Otišle su tiho, a vraćaju se sa evropskom medaljom, što je nezapamćen uspeh u mlađim kategorija naše ženske košarke. Za zlato će se izabranice selektora Miloša Pavlovića boriti s Belgijom, koja je savladala Češku (63:49) i bez obzira na ishod, ove devojke su pokazale srce šampiona - kapa dole!
Velike zasluge pored njih samih i stručnog štaba idu na račun Ane Joković, potpredsednice KSS za žensku košarku, koja vodi računa o svim devojkama širom Srbije.
Žestoku borbu vodile su sa Francuskinjama, ipak je ulog bilo finale... U uvodnim trenucima su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi se rivalke odlepile posle dva i po prazna minuta u drugoj deonici.
Serijom 9-0 su protivnice stekle plus 10 i 24:14, da bi Nevena Naumčev tek posle više od pet minuta postigla prve poene za Srbiju u ovoj četvrtini.
Dugo nisu naše juniorke mogle da nađu pravi ritam, ali su se trgle na vreme i preko Mine Đorđević i Teodore Tudurić došle do egala, pa su na pauzu otišle sa 25:26.
I u trećoj četvrtini su Francuskinje vodile glavnu reč, imale su 32:43 i tada je počelo srpsko čudo! Računajući kraj ove i početak poslednje deonice naše juniorke su napravile neverovatnu seriju 21-1. Blistala je kapiten Ivana Katanić za preokret, plus devet i 53:44.
Kada su se lideru ove sjajne generacije trojkama pridružile Nevena Dimitrijević i Teodora Tudurić za 64:48, bilo je jasno da su juniorke Srbije overile neverovatan podvig! Naše košarkaške nade igraće za zlato!

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVAKA ČAST, DEVOJKE: Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Izvor: HotSport.rs, 12.Avg.2017

Ženska juniorska reprezentacija Srbije u košarci igraće u finalu Evropskog prvenstva za igračice rođene 1999. godine i mlađe, pošto su u finalu šampionata u Šopronu savladale Francusku 66:48.. Ekipa koju sa klupe predvodi Miloš Pavlović u meč je ušla kao blagi autsajder, pošto su Francuskinje...

Nastavak na HotSport.rs...

(KURIR TV) DECA OBJASNILA: Hrvatske košarkašice zajedno sa Srpkinjama slavile ulazak našeg tima u finale

Izvor: Kurir, 13.Avg.2017, 14:59

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igračice do 18 godina starosti plasirala se u finale Prvenstva Evrope, ali se najlepši detalj desio posle meča u Šopronu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.