„Bukmejkeri” vide Srbiju u polufinalu

Izvor: Politika, 10.Jan.2012, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Bukmejkeri” vide Srbiju u polufinalu

Neke od vodećih evropskih kladionica naše rukometaše stavile na peto mesto liste favorita na Evropskom prvenstvu, ali je ispred samo jedna ekipa iz „naše polovine” takmičenja. – U „Pioniru” od 18 časova „generalna proba” sa Česima (besplatan ulaz, RTS 2)

U danima uoči Desetog evropskog prvenstva rukometaša (15-29. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << januar) koje će se održati u našoj zemlji, najviše optimizma u pogledu mogućnosti srpske reprezentacije da osvoji dugo čekanu medalju ima među samim igračima, dok zebnja provejava i kod nekih asova ranijih uspešnih generacija.

Da je kod dela domaće publike pesimizam možda preteran, mogu da pokažu procene više kompanija za klađenje koje pripadaju krugu vodećih u Evropi: njihovi eksperti za određivanje kvota Srbiju očekuju u završnoj borbi za odličje – polufinalu...

Nekoliko kladionica koje su već objavile liste šansi za osvajanje titule, igrače selektora Veselina Vukovića „plasirale” su na petu poziciju, sa istovetnim kvartetom ispred: apsolutni favorit je olimpijski, svetski i evropski šampion Francuska, za kojom slede ekipe sa sličnim izgledima, Danska, Španija i Hrvatska.

Ali, od pomenute četvorke jedan tim sigurno neće stići do polufinalne predstave: Francuzi, Španci i Hrvati su u istoj polovini „kostura takmičenja”, koja će u drugom krugu dati dva putnika za polufinale.

Sudeći prema analizama istih stručnjaka, glavni konkurenti za drugo mesto u našem delu „reda vožnje”, jesu Nemci i Poljaci,

koji figuriraju na sedmoj ili osmoj poziciji (kao šesti po kvalitetu kotira se Island, koji se nama neće naći na putu ka završnici).

U svakom slučaju, izvesno da će našem timu biti potrebna pobeda u nekom od prva dva susreta na turniru, na startu sa Poljskom, četvrtom na prethodnoj kontinentalnoj smotri, ili i drugom kolu sa svetskim vicešampionom Danskom (podrazumeva se trijumf nad Slovacima u trećem kolu).

U drugom krugu, osim Nemaca, Šveđana i Makedonaca, potencijalni rival nam je Češka, sa kojom će se naša reprezentacija sastati danas u svojoj „generalnoj probi”. Utakmica se igra u „Pioniru” od 18 časova (RTS 2) uz besplatan ulaz.

Česi su, od početka pripremnog perioda, svakako najjača provera za naš tim, na čelu sa zvanično svetskim igračem „broj jedan” ovog trenutka Filipom Jihom. Selektor Čeha Martin Liptak odredio je 16 igrača koji će nastupiti na Šampionatu: devetorica dolaze iz nemačkog prvenstva.

G. K.

objavljeno: 11.01.2012

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Greške svesti na minimum

Izvor: Danas, 11.Jan.2012, 20:18

Rukometaši Srbije odigrali su sinoć u Pioniru poslednji kontrolni meč protiv reprezentacije Češke pred početak Evropskog prvenstva koje će se održati u našoj zemlji od 15. do 29. januara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.