Bošković: Neće biti nimalo lako protiv Češke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2012, 02:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković: Neće biti nimalo lako protiv Češke

BEOGRAD -

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je da njegove izabranice očekuje težak meč u trećem kolu Evropskog prvenstva protiv Češke.

Srbija bi, u slučaju pobede, sa dva boda ušla u drugi krug takmičenja i sa mnogo većim šansama dočekala ukrštanje sa grupom B iz Niša.

"Očekujem tešku utakmicu protiv Češke. Nisam iznenađen njihovim dobrim partijama, tokom priprema su pobedili Nemačku na gostovanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Igraju dobro, koriste svaku priliku koja im se ukaže, a to su dokazale juče kada su kaznile opuštanje Norvežanki. Na šampionatu nema lakih protivnika i svako svakog može da pobedi", rekao je Bošković.

Kako je dodao, reprezentacija je pobedom protiv Ukrajine (25:23) i plasmanom u drugu fazu takmičenja ispunila prvi cilj.

"Pripema i sam ulazak u taj meč je bio težak, jer smo morali da pobedimo, a takve utakmice su najteže. Odigrali smo kvalitetno prvo poluvreme, imali pad u nastavku, ali uspeli smo konačno da zabeležimo prvu pobedu za Srbiju", rekao je on.

Selektor Bošković je istakao da problem može da predstavlja trenutni zdravstveni bilten, odnosno povrede Lojpur, Ognjenović i Filipović.

"Izostanak jedne rukometašice se oseti i nadam se da će se što pre oporaviti. Svaka igračica je važna i ima svoju ulogu u timu, čak i kada sedi na klupi. Sigurno javnost očekuje mnogo od Sanje Damnjanović. Navikli smo da postiže puno golova, pa budemo nezadovoljni kada da ’samo’ pet”, zaključio je Bošković.

Utakmica trećeg kola A grupe Srbija - Češka na programu je večeras od 20.15 u Beogradskoj areni.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.