Boli nas poraz, teško je vratiti se

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 17:35

"Boli nas poraz, teško je vratiti se"

Posle poraza od Mađarske u osmini finala Evropskog prvenstva u Zagrebu, vaterpolistima Srbije sledi razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta.

Nije lako izabranicima Uroša Stevanovića, koji su sopstvenim greškama nisu rešili duel sa Mađarima u regularnom delu, a onda su nesrećno pali u peterac serijim nakon kiksa Marka Radulovića, kome je lopta ispala iz ruke kada je krenuo sda šutira penal.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />U nedelju od 15 sati Srbiji je rival je Grčka, koja je doputovala sa najjačim sastavom, sa ciljem da osvoji prvi put zlatnu medalju, ali je izgubila od Hvrtaske, koja je otišla među četiri najbolja posle serije od 8:0.

"Boli nas poraz, posebno kada se dogodi u četvrtfinalu. Teško je vratiti se. Imali smo nažalost, već takva iskustva. Pokušaćemo da iskoristimo te dve utakmice da se pripremimo za nastavak procesa za Dohu. Protiv Mađara smo želeli pobedu, ušli smo srčano. Sve nas boli i pouku moramo da izvučemo. Možda jednom sreća bude i na našoj strani. Idemo dalje", rekao je centar Nemanja Vico.

On se osvrnuo i na Grke, s kojim je Srbija igrala u na prošlom SP u Fukuoki, kada je izgubila u polufinalu.



"U nekim predviđanjima očekivali smo Grčku u četvrtfinalu i pripremali smo se za njih sa nekim taktičkim varijantama. Biće teška utakmica pre svega psihički, Umorni smo i jedni i drugi. Treba da iskoristimo ovu utakmicu na pravi način bez obzira na sve",
kaže Vico.

Golaman Radoslav Filipović je debitant na velikom takmičenju, a luvar mreže rumunkse Oradee je tom činjenicom prezadovoljan, ali je raspoloženje pokvareno posle poraza od Mađarske.

"Dosta je teško vratiti se u normalu. Moramo kako znamo i umemo jer nam ove dve utakmice mnogo znače u pripremi svega što sledi kako za Dohu tako i za konačan plasman u Zagrebu. Grci su fenomenalna ekipa ali ne igraju dobro na ovom prvenstvu. Malo su pokazali do sada što je rezultiralo porazom od Hrvatske. To treba da iskoristimo, da se podignemo jer im je forma u silaznoj putanji", rekao je Filipović.

Pobednik ovog susreta igraće sa pobednikom duela Crna Gora – Rumunija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.